Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Makspris for SFO og barnehage

Ida Lindtveit Røse (28) er 1.-kandidat for Akershus KrF.

Ida Lindtveit Røse (28) er 1.-kandidat for Akershus KrF.

Foto: Astrid-Therese Theisen

Asker er ifølge Utdanningsdirektoratet blant kommunene som tar seg best betalt fra foreldrene for SFO-plass, med 3.390 kroner per barn. I tillegg skiller Asker seg ut ved at man ikke tilbyr søskenmoderasjon for familier som har flere barn i SFO (skolefritidsordning). 

Det betyr at for familier med flere barn i SFO vil Asker være Norges nest dyreste kommune å ha barn i SFO, kun slått av Stord på Vestlandet.

Det er dyrt å ha barn i barnehage også, men har man flere i småbarnsfasen, får man i det minste søskenmoderasjon mens alle går i barnehagen. Når ett eller flere av barna begynner på skolen og SFO, merkes det fort på familieøkonomien. Har man tre barn som går på SFO, eller i barnehage og SFO, kan totalregningen for en familie komme opp i over 10.000 kroner per måned.

Vi vet at for mange er nettopp småbarnsfasen tiden med trangest økonomi og mest bekymringer for å få endene til å møtes. Derfor vil KrF innføre en nasjonal makspris for samlet foreldrebetaling til SFO og barnehage. Samtidig vil vi innføre en nasjonal ordning for søskenmoderasjon på tvers av barnehage og SFO.

For en barnefamilie i Asker og Bærum vil dette kunne ha stor betydning. Eksempelvis vil det for en familie i Asker med tre barn, der to går i SFO og én i barnehage, utgjøre rundt 3.000 kroner. Dette vil redusere økonomiske hindre for bruk av barnehage og sfo.

Årets valg avgjørende for landets familier. Både på høyresiden og venstresiden vil partier innskrenke familienes valgfrihet. Vi vil gå motsatt vei. KrF er garantisten for valgfrihet for familiene. Ved å fjerne økonomiske hindre, utvide rett til barnehageplass og samtidig beholde kontantstøtten, vil vi gi familiene selv mulighet til å bestemme hva som passer best.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.