Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Lytt til innbyggerne

– Husblokkene tar for seg av arealbruk. Hvor er administrasjonens omsorg for den nye store befolkningen, deres behov og krav til nærhet til grønne områder? spør innsenderen. Her fra Bekkestua sentrum.

– Husblokkene tar for seg av arealbruk. Hvor er administrasjonens omsorg for den nye store befolkningen, deres behov og krav til nærhet til grønne områder? spør innsenderen. Her fra Bekkestua sentrum.

Foto: KARL BRAANAAS

Da administrasjonen i Bærum kommune i sin tid valgte seg Bekkestua som et fortettingsområde, var det med tanke på et bymessig sentrum.

Resultatet begynner vi å se under vår daglige ganske så livsfarlige gange mellom husblokkene som tar for seg av arealbruk.

Beregnet innbyggertall ble estimert til opp mot 3.000 nye beboere på Bekkestua.

Det blir som det blir, og mens administrasjonen og politikere forhåpentligvis er fornøyde med hva de ser, er befolkningen ikke like fornøyde. Vi får se hvilke konsekvenser det vil gi ved neste kommunevalg.

Det som bekymrer Bekkestua vel, er hvor i all verden skal vi gjøre av oss når vi ikke kjøper mat, skal på apoteket eller har annet å bruke penger på.

Hvor er administrasjonens omsorg for denne nye store befolkningen, deres behov og krav til nærhet til grønne områder?

Gry Thune Young er leder i Bekkestua vel.

Gry Thune Young er leder i Bekkestua vel.

Foto: KARL BRAANAAS

Skal vi alle inn på Gjønnesjordet? Gjønnesjordet er strålende, et stort gode, men ikke stort nok for en beregnet utvidelse av befolkningen. Dessuten, bor du på den andre siden av smågardistbroen og bruker stokk eller rullator, blir avstanden for lang. 

Vi sikter med dette til de nye planforslagene til utvikling av Kleven gård og Ballerud. Disse planene må forkastes.

I stedet bør Ballerud golfbane opprettholdes som en fullverdig nihulls golfbane i tilknytning til et frilufts- eller parkområde ved Kleven gård. Og sammen med Bekkestua Sør utvikles til «Bærumspakken».

Golfbanen er i bruk i sommerhalvåret, i vinterhalvåret; i full bruk av barn og eldre til ski og lek. Og på «Bærums beste jordstykke» ved Kleven gård ligger det vel til rette for en etterlengtet andelsdrift.

Dette bør være noe planutvalget i Bærum for lengst burde ha vurdert og satt seg fore å planlegge, og ikke overlate til administrasjonen å bestemme. Politikerne bør i demokratiets navn nå endelig ta tilbake sin rettmessige styringsmakt fra byråkratiet.

Bærum kommunestyre har jo enda ikke, i det hele tatt, tenkt på viktigheten av utvikling av parker og bevaring av grønne lunger for barn, unge og eldre, ikke minst de eldre.

Det er like viktig for oss alle og kan ikke lenger være bare noen glemte Høyre-politiske slagord fra en svunnen tid. Det er på høy tid at kommunepolitikerne i Bærum planlegger for mer enn å tilfredsstille utbyggers krav til maksimal boligutbygging.

Nå er tiden inne til å lytte til innbyggerne og til velforeningene.

Det må nå stilles et spesielt krav til kommunens, foreløpig, største politiske parti – Høyre – om å bevare og videreutvikle de siste rester av grønne lunger for fremtidige generasjoner.

Dette er faktisk i tråd med Høyres politiske løfter om å bevare Bærum som bygd.

Kommuneadministrasjonens styringsvilje og lokalpolitikernes underdanighet må nå bremses, og hensyntagen til et sunt og helsebringende nærmiljø må settes opp mot utviklingen av en ekspanderende blokkbebyggelse i vårt nærmiljø. 

Nok er nok. Folkeviljen og folkehelsen til barn, unge og eldre må settes foran utbyggernes maksimering.

Planforslagene til utbygging av Kleven gård og Ballerud må forkastes. Morgendagens barn vil takke dere for fremsynthet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.