Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Lyst på 67 millioner kroner?

Tobias Hangaard Linge, Bærum Ap.

Foto: JOHANNES KIESE

Det er ingen hemmelighet at det har vært syv vanskelige år for kommunepolitikere med å få endene til å møtes i budsjettene. Strenge krav til effektivisering og snevre overføringer fra regjeringen har ikke gjort ting lettere og har ført til kutt over hele landet. 

Med regjeringsskifte neste år vil vi heldigvis få mulighet til igjen å kunne satse lokalt.

Da Arbeiderpartiet la frem til sitt alternative statsbudsjett, viste vi at vi vil annerledes. Vi vil gi kommunene de økonomiske musklene til å løfte fellesskapet til nye høyder. 

67 friske millioner til Bærum alene lød teksten fra Aps alternative budsjett. For oss som bor i Bærum, kan det bety mye for tryggheten i hverdagen. For eksempel 60 flere sykehjemsplasser, eller 92 flere grunnskolelærere, eller å styrke helsetjenesten med 109 flere helsefagarbeidere, eller 371 nye barnehageplasser eller 460 flere lærlingeplasser over to år. 

Like bra er det at Viken fylke vil få i overkant av 90 millioner kroner som vil være viktig for å gjøre videregående skole enda bedre.

Mulighetene er mange. Ap vil ha muligheter til å gjennomføre politikk for innbyggerne i Bærum som høyresiden kan se langt etter. Rett og slett fordi vi har råd, fordi vi alltid kommer til å prioritere fellesskap foran skattekutt.

Mulighetene i landet vårt ligger lokalt. Det er her folk går på skole, jobber og handler. Det er her vi søker hjelp når vi er syke og får omsorg når vi er gamle. Og viktigst av alt, det er her folk bor. 

Skal vi styrke Norge, må vi styrke Bærum og de snart 130.000 folkene som bor her. Hvis Ap vinner valget neste år, vet jeg at den viktigste oppgaven vil være å gjøre hverdagen til folk tryggere og bedre, og det viser vi alvor med i vårt alternative statsbudsjett.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.