Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Loppis er fortsatt poppis

Gjensynet med loppemarkedene er gledelig av flere grunner – både økonomisk, miljømessig og sosialt. Ta gjerne turen innom ditt lokale marked denne helgen.

Gjensynet med loppemarkedene er gledelig av flere grunner – både økonomisk, miljømessig og sosialt. Ta gjerne turen innom ditt lokale marked denne helgen.

Foto: KNUT BJERKE

6-5-4-3-2-1, vær så god! Loppegeneralen i Lommedalen skolekorps telte ned før kundene slapp gjennom sperringene på Anna Krefting skole (tidligere Lesterud) forrige helg. Filmen på budstikka.no viser at de ivrigste til og med brøt sperrebåndet og stormet frem til salgsdiskene allerede før klarsignalet var gitt. Korpset i Lommedalen var blant dem som startet årets sesong for loppemarkeder, som fortsetter for fullt denne helgen og videre utover i mai. Hele 17 loppemarkeder er registrert i Asker og Bærum av Budstikka, og listen er sannsynligvis ikke engang komplett.

«Knallåpning på loppesesongen» var Budstikkas overskrift, så vi kan trygt fastslå at loppis fortsatt er poppis – etter flere år med stans av naturlige årsaker. Og gjensynet med loppemarkedene er gledelig av flere grunner – både økonomisk, miljømessig og sosialt. For det første viser sammenstimlingen av folk i alle aldre at pandemiens jerngrep har løsnet – hverdagen er for de aller fleste tilbake til det normale.

For det andre er den store interessen for loppemarkeder positiv å merke seg i en tid med økende betydning av gjenbruk og ombruk og kortreist utnyttelse av ressursene – der gjenstander man selv ikke lenger har bruk for finner nye eiere.

For det tredje bidrar loppemarkedene til etterlengtede inntekter for korpsene – som har vært hardt rammet av pandemien også økonomisk. Asker skolekorps og Høvik, Blommenholm og Løkeberg skolekorps håpet eksempelvis begge å få inn intet mindre enn 500.000 kroner på sine markeder sist helg. Pengene går til blant annet instrumenter, opplæring og turer for unge musikanter.

Det er det rett og slett hyggelig å dra innom et loppemarked – enten man er der for å gjøre et kupp eller bare vil kose seg med kaffe og vafler eller boller.

For det fjerde knytter loppemarkedene folk og nærmiljøer sammen – som en møteplass og et lim i lokalsamfunnet. Det sosiale understrekes av Budstikkas intervju med to ildsjeler som har vært med på arrangementet av sitt lokale loppemarked helt siden tidlig på 1980-tallet – de har fortsatt selv om egne barn er ute av korpset for lengst.

Og for det femte er det rett og slett hyggelig å dra innom et loppemarked – enten man er der for å gjøre et kupp eller bare vil kose seg med kaffe og vafler eller boller.

Denne helgen er det loppemarkeder i Askerhallen og Vollenhallen og på skolene Haslum, Hauger, Hosle, Jar, Skui og Stabekk. Ta gjerne turen og se om du kan sikre deg klær, møbler, sportsutstyr, kjøkkenredskaper, bøker, tegneserier, musikk eller noe annet til en gunstig pris – eller om du rett og slett bare vil kjenne på stemningen og smake på bakervarene.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.