Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

«Look to Sweden»

– Bildet i Budstikka viser skrekk og gru for hva vi mennesker er i stand til å gjøre, skriver innsenderen.

– Bildet i Budstikka viser skrekk og gru for hva vi mennesker er i stand til å gjøre, skriver innsenderen.

FOTO: BÆRUM KOMMUNE

Søppel og atter søppel er igjen tema i Budstikka, mandag 13. desember. Her beskrives og fotograferes resultater av bæringers likegyldighet med eget søppel.

Problemet har eksistert i flere tiår uten at det er løst. Bildet i Budstikka viser skrekk og gru for hva vi mennesker er i stand til å gjøre.

Hvorfor er det slik? Hvordan kan problemene løses?

I 2006 kjøpte vi oss fritidsbolig ved Nötholmen nær Strömstad. Her er også en marina som har rikelig med containere for alle typer avfall.

Vi har til gode å se søppel stablet utenfor disse. Det er rikelig med containere i området, og felles for alle steder er at det ikke er søppel utenfor der det skal være.

I tillegg får alle husstander som har adresse i Strömstad kommune, et nøkkelkort som gir fri tilgang til Strömstads «Isi»-anlegg. Altså unngår kommunen å plukke opp søppel overalt hvor folk legger det fra seg.

I tillegg til «Isi»-anlegget er det ved innkjørselen mottak for gjenbruksgjenstander. Her kan alle levere, også de som ikke har nøkkelkort for all annen søppel.

Gjenbruksgjenstandene selges billig i en gjenbruksbutikk inne i Strömstad. Ved et slikt opplegg slipper barn allerede fra barnsben av å se søppel slengt overalt. Dette gir en oppdragende effekt som de drar med seg videre i livet.

Politikere er ofte på studiereiser. Nå er kanskje Strömstad ikke langt nok unna til at det frister med en studiereise dit, men det vil være lærerikt for de som tar seg tid for å få rede på hva som gjøres for å unngå de tilstander som er i Bærum. Altså, look to Sweden.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.