Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Livsfarlig transport

– En sjåfør mistet styringen på sitt vogntog på veien ned fra Sollihøgda og havnet i min oppkjørsel, forteller Yngve Bjerke.

– En sjåfør mistet styringen på sitt vogntog på veien ned fra Sollihøgda og havnet i min oppkjørsel, forteller Yngve Bjerke.

Foto: Knut Bjerke

Nå som våren er i emning og snøen raskt forsvinner utenfor stuedøren, så er det lett å glemme de gjentagende utfordringene med vinterføre og utenlandske lastebilsjåfører.

Som beboer langs Ringeriksveien mellom Sollihøgda og Vøyenenga, så ser jeg ved selvsyn hvor galt fatt det er på norske veier vinterstid. 

Selv om veivesenet har satt opp en ny og stor kjettingplass før stigningen mot Sollihøgda, så feier utenlandske vogntog forbi, som om de har aldri har hørt om vinterføre tidligere.

Ved siste snøfall for et par uker siden skjedde det igjen. Knapt hadde snøen falt før et østeuropeisk vogntog sperret veien i tre samfulle timer. Kranbilene trekker opp utenlandske vogntog gang på gang, men det skjer ingen varige endringer.

Tidligere i vinter holdt det på å gå riktig galt. Da mistet en sjåfør styringen på sitt vogntog på veien ned fra Sollihøgda og havnet i min oppkjørsel. Portstolpen ble kjørt flat, og det er bare Guds lykke at det ikke sto et barn eller andre på tunet. Da hadde det endt med dødsfall.

Til alt overmål klarte politiet å henlegge saken på bevisets stilling. Et vogntog feier ned privat eiendom, blir stående fast i flere timer og flere kranbiler må til for å få det løs igjen. Det er åpenbart for alle at enten har kjøretøyet vært dårlig skodd, eller så har sjåføren sovnet bak rattet. Politiet var på stedet, men saken ble henlagt likevel.

Som lokal beboer får man inntrykk av at hverken politiet eller veivesenet tar dette alvorlig nok, og jeg er redd for at det må ende med dødsfall før noen gjør noe med saken.

Nå er vinteren over for denne gang, men kjenner vi Norge rett så er det ikke lenge før neste vinter er i anmarsj, og da må både veivesenet og politiet kjenne sin besøkelsestid. 

Når snøen igjen legger seg forventer vi at de møter opp mannsterkt og gjennomfører skikkelige kontroller slik at vi får ryddet disse livsfarlige kjøretøyene og sjåførene av veien.

Den tryggheten fortjener vi alle.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.