Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Litt anstendighet må vi kunne forvente

Asker Aps ordførerkandidat, Ivar Granum, svarer på kritikken fra Asker Frp.

Foto: KARL BRAANAAS

1.-kandidat for Frp i Asker, Ole Jacob Johansen går i sitt debattinnlegg i Budstikka 29. juli hardt ut mot Arbeiderpartiets politikk for eldreomsorgen sentralt, og Asker Arbeiderparti, og meg lokalt. Ifølge Johansen har ikke Arbeiderpartiet noe å vise til der Arbeiderpartiet styrer Kommune-Norge. 

Dette er en påstand som ikke er riktig og som må svares ut. Litt anstendighet må vi jo kunne forvente fra et parti som i disse dager også styrer landet. Det er på sin plass å nevne forskjellene.

Johansen snakker om valgfrihet og vil innføre fritt brukervalg etter modell fra Sverige. Dette dreier seg i realiteten om privatisering og kommersialisering. Vi mener trygghet i alderdommen er en rettighet du har krav på, som du skal slippe å kjøpe i et marked.

Det er alvorlig når Riksrevisjonen i en rapport fra 2018 viser at regjeringen dessverre ikke forbereder samfunnet og kommunene på en sterk økning i antall eldre. De peker spesielt på to ting: behovet for bedre mål for kvalitet i eldreomsorgen og for å heve kvaliteten på tilbudet. Så her kan Johansen rette pekefinger mot Sylvi Listhaug fra eget parti.

Ole Jacob Johansen fortsetter sin tirade av angrep på Arbeiderpartiet som tydeligvis er partiets hovedmotstander foran lokalvalget i september. Når Johansen viser til at Frp i posisjon fikk gjennomført dagtilbud og avlastningsplasser mot Arbeiderpartiets stemmer i min egen kommune Hurum, så må jeg få dette dokumentert. I våre alternative budsjetter for 2012 – 2016 foreslo vi nettopp dagtilbud og avlastningsplasser.

Etter at samarbeidsavtalen mellom H/Frp/Sp og KrF ble brutt, gikk Arbeiderpartiet i Hurum i samarbeid fra sak til sak med Høyre. Og det første vi gjorde sammen var å åpne underetasjen på Filtvet Helsetun som ikke ble benyttet. Mot Frp sin vilje som da satt i posisjon. Arbeiderpartiet har siden samarbeidet med Høyre fra sak til sak, noe som har fungert helt utmerket. Dette samarbeidet er bygget på tillit mellom politikere og partier.

Når Ole Jacob Johansen nå melder at Frp skal i posisjon i fire nye år i Asker, så er det ikke Arbeiderpartiet han tenker på. Og det er greit nok. 

Frp står ikke på ønskelista vår heller. Vi har friskt i minne Johansens famøse innlegg på Facebook om ungdommens iver etter å redusere klimautfordringene globalt og lokalt. Det holdt på å rive hans lokalparti fra hverandre. Og som skapte reaksjoner langt inn i Frp sentralt. Innlegget ble etter kort tid fjernet, men saken fikk stor oppmerksomhet blant annet i Budstikka. Og ikke minst innen det lokalpolitiske Asker. Så gjenstår det å se om partiene som styrer landet finner sammen i Asker også.

For ved valget skal det velges kommunestyre for en ny kommune. En ny kommune som trenger ansvarlighet og forutsigbarhet for alle innbyggere og alle ansatte. Som trenger eldreomsorg til det beste for de eldste som er best mulig, ikke billigst mulig. Som skal jobbe for flere faste stillinger og hele faste stillinger, Og som skal jobbe for et sterkere fellesskap.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.