Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Like muligheter? Nei, egentlig ikke

ØNSKER FLERE STUDIEPLASSER: – Behovet for helsepersonell vil bare øke i årene fremover. Vi må derfor opprette flere studieplasser innenfor helsefagene, skriver AUFs nestleder Ina Libak (27) fra Bærum.

Det er ikke like muligheter for alle. I 2017 er det 2.947 kvalifiserte søkere i Akershus som ikke har fått studieplass og som denne høsten ikke får muligheten til å begynne på studier.

Etter fire år med Høyre/Frp-regjering har antall avviste kvalifiserte søkere økt med 53 prosent i Akershus. Det er for dårlig. Det betyr at mange som ønsker å studere, ikke får muligheten. Samtidig er arbeidsledigheten høy, og mange opplever få muligheter på arbeidsmarkedet hvis de ikke studerer mer og bygger på kompetansen sin.

Les også: Flere studenter vil til Sandvika

Les også: Første kull ferdig ved Kunnskapssenteret

Arbeiderpartiet vil derfor gi flere denne muligheten i årene som kommer. For eksempel står rekordmange studenter i kø for å komme inn på sykepleierstudiet. Samtidig mangler virksomhetene i år hele 4.000 sykepleiere, og kommunale arbeidsgivere melder at sykepleiere er den gruppen det er vanskeligst å rekruttere. Behovet for helsepersonell vil bare øke i årene fremover. Vi må derfor opprette flere studieplasser innenfor helsefagene.

Høyre og Frp opprettet derimot ikke flere studieplasser i 2017. Det gjorde de til tross for at antall søkere til høyere utdanning har økt hvert eneste år de siste årene. Det mener vi i Arbeiderpartiet er for dårlig. De som vil ta utdanning, skal få muligheten til det. Alle må få muligheten til å skape seg et godt liv og bidra til samfunnet. I møte med et mer digitalisert arbeidsmarked trenger vi utdannet og kompetent arbeidskraft. Derfor må også alle kunne få muligheten til å kunne tilegne seg den kompetansen.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Arbeiderpartiet går til valg på å opprette flere nye studieplasser, spesielt innenfor teknologi og IKT-fag, realfag, lærerutdanningene og studieretninger innenfor helse. Vi trenger derfor en ny regjering som prioriterer å gi folk muligheten til å studere og bygge kompetanse fremfor å prioritere skattekutt til dem med mest fra før. Det handler om å få alle med, slik at vi kan skape en bedre fremtid sammen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler