Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Liberal alkoholpolitikk i Asker kommune

Asker Frp ønsker en liberal alkoholpolitikk i kommunen vår, med stikkordet «Frihet under ansvar». Den beste forebyggende alkohol ligger i opplysningsvirksomhet og bevisstgjøring. Derfor vil Asker Frp satse på forebyggende opplysningsarbeid for å redusere ulemper og mulige skadevirkninger, samt hindre misbruk. 

Likevel mener Frp at det er foreldrene som har hovedansvaret for forebyggende og holdningsskapende arbeid overfor ungdom.

Jeg vil ha en alkoholpolitikk med like åpningstider for dem som søker om bevilgning. At alle som søker skjenkebevilling kan få så lang åpnings- og serveringstid som loven tillater, om bedriften deretter vil benytte seg av friheten til å bruke åpningstiden fult ut, er opp til dem. Dette kalles frihet under ansvar. Likevel skal man være harde mot dem som ikke håndhever regelverket. Jeg mener at det skal være lett å få skjenkebevilling men samtidig like lett å miste hvis det. Derfor trengs det jevnlige kontroller.

I Asker utnytter vi allerede de nasjonale rammene for kommunens salgstider maksimalt, ølsalg til klokken 20 på hverdager og 18 lørdager og dager før helligdager. Vi utnytter ikke de nasjonale rammene for skjenketider, jeg vil kjempe for at tappekranene i Asker kommune får lov til å være åpne frem til 03.00!

Frp ønsker en liberalisering av alkohollovgivningen der aktørene kan fremme hele vareutvalget i åpningstiden og på sikt fjerne reguleringen av åpnings-, salgs- og skjenketider. Vi vil gi bedriftene frihet til å styre selv.

For Frp er det å sette aldersgrensen for kjøp og skjenking av alkoholholdige drikkevarer lik myndighetsalderen et viktig prinsipp. Dette vil skape et enklere regelverk for bransjen å forholde seg til.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.