Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Leve med kultur hele livet i Asker

– I vårt høringsinnspill støtter Asker kulturråd planen, skriver daglig leder Erik de Mora sammen med to fra styret.

– I vårt høringsinnspill støtter Asker kulturråd planen, skriver daglig leder Erik de Mora sammen med to fra styret.

FOTO: PRIVAT

Asker har på høring en plan med tittel «Leve hele livet – i et aldersvennlig Asker». 

Det er prisverdig at våre folkevalgte lager en egen plan for hvordan kommunen i samarbeid med andre kan tilrettelegge for en best mulig alderdom. Enten man bor hjemme eller på en institusjon. Å bli eldre kan både være godt, vanskelig og alt imellom. 

Viktigheten av å bli sett, tatt godt vare på og ha tilgang til gode aktivitets- og kulturtilbud tilrettelagt for livssituasjonen man er i, kan ikke overvurderes.

I forslaget til temaplan er det eget avsnitt om kulturtilbud for eldre. I den foreslåtte strategien står det blant annet at kommunen ønsker å styrke samarbeidet med aktører i samfunnet. 

Det mener vi er en meget god tilnærming. Sammen med ansatte i kommunens egne tjenesteområder blir samarbeid med private kulturaktører robust og faglig sterkt. 

Profesjonelle kulturarbeidere er i mange henseende avhengig av offentlige oppdrag, blant annet for Den kulturelle spaserstokken. 

I Asker er dette arbeidet godt ivaretatt av kulturskolen som årlig tilbyr cirka 200 arrangementer og aktiviteter. Både i institusjoner og andre steder der eldre befinner seg i dagliglivet. 

Fortsatt styrking av dette området er meget bra. Satsingen på musikkterapi er også et kjærkomment bidrag for å ivareta spesielle behov.

Samtidig med at kommunen bruker profesjonelle kulturaktører mener vi det er rom for økt bruk av det frivillige kulturlivet i arbeidet med kulturaktiviteter for eldre. 

Musikk, sang, dans og teater fra frivillige lag og foreninger kan vel så godt tilbys å delta i et organisert tilbud til eldre, for eksempel på institusjoner. 

Ved å opptre på institusjoner skaper frivilligheten nye relasjoner og får nye impulser og inspirasjoner til sitt arbeid. Det er vel det vi kan si er å helle «en dråpe kultur i alt vi gjør».

I vårt høringsinnspill støtter Asker kulturråd planen og ser frem til et enda bedre kulturtilbud til den eldste befolkningen i Asker.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.