Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Leser ikke kommunen høringsinnspill?

– Bærum kommune har lenge visst om salamanderen på Ballerud, skriver innsenderne.

– Bærum kommune har lenge visst om salamanderen på Ballerud, skriver innsenderne.

FOTO: PRIVAT

I Budstikka fredag 15. oktober er det et oppslag om salamanderen på Ballerud. I sakens anledning uttaler reguleringssjef Kjell Seberg at «kommunen utreder eventuelle salamanderforekomster på Ballerud etter varselet fra golfklubben».

Men Bærum kommune har lenge visst om salamanderen på Ballerud. De har til og med satt opp et skilt med informasjon om salamanderen, ved bekken der den holder til.

I tillegg har salamanderen vært tema en rekke ganger i forbindelse med høringene om utbyggingen av området Ballerud/Kleven. Naturvernforbundet har påpekt dette flere ganger, det samme har Fortidsminneforeningen og velforeningene i nabolaget. Senest i et eget brev til planutvalget av 3.12.2020 fra de nevnte foreninger.

Det er svært bekymringsfullt at Seberg tilsynelatende ikke har fått med seg sentrale problemstillinger ved utbyggingen av Ballerud/Kleven, selv etter mange omganger med høringer og innspill. 

Sebergs uttalelse gir en ubehagelig følelse av at Bærum kommune ikke egentlig leser og tar på alvor de innspill de får. Høringsprosessene fremstår mer som en pliktøvelse kommunen må igjennom før de kan gjøre det de allerede har bestemt seg for.

Det er ikke slik at de lovpålagte høringsprosesser bare skal gjennomføres for syns skyld. 

De skal gi kommunen og utbyggerne viktige momenter de skal ta med seg i det videre arbeidet. Ulike hensyn og interesser skal oppsummeres for politikerne som skal beslutte, på en utfyllende og balansert måte. 

Hvis innbyggerne ikke har tillit til at kommunen lytter og tar på alvor de innspill som kommer, har vi et demokratiproblem. Det betyr ikke at alle innspill kan tas hensyn til, men kommunen skal veie ulike hensyn opp mot hverandre og finne gode og helhetlige løsninger. 

Det forutsetter at kommunen faktisk leser og vurderer de innspill de får. Sebergs uttalelse vitner ikke om at så er tilfelle.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.