Lene Conradi: – Bildebruken er svært støtende

Dette er Asker-ordførerens kommentar til Facebook-innlegget hvor Ole Jacob Johansen (Frp) sammenlignet klimaengasjert ungdom med nazipropaganda.

DEL

MeningerJeg synes det er veldig synd at en kommunestyrerepresentant trekker ungdommens engasjement i tvil på en slik måte.

Jeg opplever at vi i Asker er tverrpolitisk enige om at ungdommens stemme er viktig, og vi oppfordrer de unge til å delta aktivt i samfunnsdebatten og utviklingen. Når de unge nå gjør nettopp dette, velger jeg å heie på dem.

LES OGSÅ: Frp-topp knyttet miljøengasjert ungdom til nazipropaganda

Johansen må gjerne være uenig i saken, men virkemidlene han brukte i sitt innlegg tar jeg sterk avstand fra. Bildebruken med kobling til nazipropaganda er svært støtende. Det var bra at Johansen selv relativt raskt kom på bedre tanker og fjernet innlegget.

LES OGSÅ: Frp-leder støtter Facebook-innlegg

Jeg ønsker at vi kan diskutere viktige saker på en saklig og god måte. Våre barn og unge ser og lærer av oss voksne på alle arenaer, så vi må være gode rollemodeller. 

Mange elever fra Asker-skolen har deltatt i klimamarkeringer i dag. Jeg har møtt flere av dem, og er imponert, både over kunnskapen de har og engasjementet de viser.

STYRET I ASKER FRP TAR AVSTAND FRA INNLEGGET: – Burde aldri blitt publisert

Som folkevalgt i Asker, og dermed med et arbeidsgiveransvar for 4000 medarbeidere i kommunen, er jeg også veldig stolt av lærerne i Asker-skolen. De utdanner reflekterte og kritisk tenkende unge som skal føre verden videre. Jeg synes det derfor er trist å lese hvordan representanten Ellingsen omtaler lærere i forbindelse med denne klimamarkeringen.

ET TVERRPOLITISK ASKER: Dette er ikke oss!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags