Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Legg ned Viken

Sosialistisk Venstreparti krever at den nye, gigantiske Viken fylkeskommune blir lagt ned snarest. Vårt krav er en forutsetning for å sikre rødgrønt flertall i det nye gigantfylket. Det er ingen tid å miste på å få lagt ned dette pengesluket som innbyggerne i fylkene Akershus, Buskerud og Østfold betaler prisen for. Dette er penger som burde vært brukt til å gi innbyggerne i dagens tre fylker gode offentlige tjenester.

Det er allerede brukt veldig mye tid, krefter og penger på opprettelsen av Viken. Det er merkelig at partiene Høyre og Fremskrittspartiet velger å støtte dette når de uansett ikke vil ha fylkeskommuner. Dette er en dyr og dårlig måte å forsøke å legge de ned på.

Et eksempel på hvor dyrt det vil bli å opprette Viken er vedtaket om å kjøpe tomt i Sandvika, for å bygge et helt nytt fylkeshus der. Ingen av de nåværende fylkeshusene i Drammen, Sarpsborg eller Oslo var tydeligvis gode nok.

Det er all grunn til bekymring når det planlagte gigantfylket skal strekke seg fra svenskegrensen til Vestlandet. SV har ingen tro på at dette vil føre til bedre offentlige tjenester for folk. SV frykter økt sentralisering hvor utkantene i alle de tre fylkene taper, uten at sentrale strøk i gigantfylket får bedre tjenester enn i dag.

Hvis man virkelig ønsker å skape funksjonelle fylker ville det vært en bedre idé å starte med å slå sammen Akershus og Oslo. Viken vil i beste fall bli en dysfunksjonell region uten Oslo som uansett er sentrum på det sentrale Østlandet.

Det er fortsatt ikke for sent å stoppe Viken. Stem SV hvis du ønsker sterke og gode fylkeskommuner som leverer gode offentlige tjenester.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.