Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Legevakten skal sikres bedre rammebetingelser

– Legevakten er til for innbyggerne våre, og det er rom for forbedringer. Det er akkurat denne prosessen vi står midt oppi, skriver innsenderen.

– Legevakten er til for innbyggerne våre, og det er rom for forbedringer. Det er akkurat denne prosessen vi står midt oppi, skriver innsenderen.

Foto: Joakim S. Enger

Hadde John Kjekshus (Budstikka 16. oktober) hatt rett, så ville jeg også vært bekymret. Men forslaget om å vurdere en privat legevakt handler ikke om at det ikke skal tas grep på legevakten. Det skal det.

Legevakten og de som jobber der, er viktig for oss. Det er de som møter oss når barna våre er syke, når man faller og slår seg eller når dagene blir så tunge at man søker akutt hjelp. Kjekshus og jeg er enige om mye av virkelighetsbeskrivelsen. Legevakten er til for innbyggerne våre, og det er rom for forbedringer. Det er akkurat denne prosessen vi står midt oppi.

Kjekshus etterlyser en ekstern gjennomgang av legevakten. Det har vi hatt. Bakgrunnen for oppslaget i Budstikka var oppfølgingen av den hvor jeg med mine kolleger ikke var fornøyde med saksgrunnlaget for å fatte videre beslutninger. Da var det riktig for oss å sende saken tilbake for å belyse en rekke punkter. 

Forslagene kom fra Høyre, Frp, KrF og Venstre. Ett av forslagene handlet om å vurdere muligheten for en privat legevakt, det må Kjekshus gjerne være uenig i. Men hovedvekten av punktene vi ville ha belyst handlet om legevakten og hvordan vi skal gjøre det bedre for innbyggerne våre.

Det vi ønsker å få belyst handler om å få de digitale systemene til å prate sammen slik at det blir mindre løping for ansatte og sikre at beskjeder om at pasienter for eksempel er ferdig med å ta røntgen blir gitt. Dessuten sikre nok bemanning slik at køen på telefon ikke blir for stor og at ventetiden går ned. Og spørsmål rundt legekapasiteten på legevakten.

Legevakten skal ikke være alt for alle, men for dem som trenger det når de trenger det. Likevel ser vi at mange av dem som skal benytte fastlegen, ønsker å komme til legevakten på kveldstid i stedet for å dra til fastlegen dagen etter. 

Det er her vurderingen av en privat legevakt kommer inn i bildet. Bærum har hatt en privat legevakt før, og selv om jeg var ganske liten den gangen, husker jeg det likevel. De private står fritt til å gjøre dette uavhengig av hva kommunen måtte mene. Når vi nå ber om å få vurdert en privat legevakt med litt ulike innretninger, så handler det om å snu hver stein, vite hvilke muligheter vi har og hvordan det store bildet ser ut. Før vi fatter videre beslutninger.

Slik at vi kan gjøre legevakten vår og tilbudet vi gir til innbyggerne våre enda bedre.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.