Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Lavere skatt og kabel i bakken

– Svært mye av skattepengene til folk i Bærum ender opp på steder hvor det er flere elg enn mennesker, skriver Knut-Eirik Baade i Liberalistene Bærum.

– Svært mye av skattepengene til folk i Bærum ender opp på steder hvor det er flere elg enn mennesker, skriver Knut-Eirik Baade i Liberalistene Bærum.

FOTO: PRIVAT

Det er et kjent faktum at Bærums befolkning ligger i toppen i inntektsskatt. Vi øser penger inn i den såkalte spleisekassen, men får ikke spesielt mye i retur. 

Det samme gjelder befolkningen i Oslo Vest, som også berøres av monstermastprosjektet.

Politikerne, og spesielt til venstre, anstrenger seg ikke før de skriker om urettferdighet og ulikhet. De ber om at de som allerede betaler mest fra før, skal betale enda mer – uten å få noe som helst igjen.

Og, nå sitter vi her, med et vedtak som i praksis sier at vi ikke har råd til strømkabel i bakken – trass i de enorme summene vi betaler i skatter og avgifter til det offentlige. Kanskje det er på tide å innse at skattepyramiden arbeider mot oss og ikke med oss, og stemme deretter? Det er tross alt et meget godt tidspunkt å vise politikerne at vi ikke lar oss pille på nesen her i Bærum.

Det er noe grunnleggende urimelig i det at folk betaler i dyre dommer bare fordi de visstnok har råd til det, mens de sitter igjen med så lite av dette selv. 

Svært mye av skattepengene til folk i Bærum ender opp som signalprosjekter i Distrikts-Norge, på steder hvor det er flere elg enn mennesker. Spesielt Senterpartiet har latt det gå sport i å være raus med ødemark, finansiert med Bærums-folks midler, mens de snakker ned akademikere og andre som ofte bidrar med store summer til den såkalte felleskassen.

Tiden er overmoden for å stemme på et parti som vil dette tullet til livs. 

Liberalistene ønsker å fjerne rubbel og bit av inntektsskatten. Det gjør at pengene våre blir her i Bærum – i våre egne lommer. 

Da har vi god råd til å lage et ordentlig spleiselag og få lagt disse kablene ned der folk vil ha dem – under bakken. Vi trenger ikke stat og kommune som finansieringskilde om vi får beholde mer av midlene våre selv.

Det er typisk norsk å vente på at det offentlige ordner opp. Det trenger egentlig ikke være slik.

Hvis vi kunne ordnet finansieringen for dette uten å blande inn det offentlige, kunne det være starten på en ny tid hvor vi er mer selvstendige og mindre avhengig av offentlige midler om vi vil ha noe gjort. 

Det er dette vi liberalister tenker på når vi snakker om økonomisk frihet – at vi selv bestemmer hvordan vi bruker pengene våre, fremfor at det er det offentlige som bestemmer hva vi har råd til eller ikke.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.