Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Lave skuldre, men hodet påskrudd

– Jeg anbefaler at personer som ikke har tatt vaksine enda, vaksinerer seg så fort som mulig, skriver Bærums kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen.

– Jeg anbefaler at personer som ikke har tatt vaksine enda, vaksinerer seg så fort som mulig, skriver Bærums kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen.

Foto: KARL BRAANAAS

Kjell Stamnes kommenterer i Budstikka 14. september i leserinnlegget «Kommuneoverlegen sender feil signal» et intervju med meg. 

Stamnes skriver at jeg sender feil signaler. Ikke minst mener han at min oppfordring om å senke skuldrene kan føre til at uvaksinerte personer unnlater å vaksinere seg. 

Jeg ønsker å være tydelig: Jeg anbefaler at personer som ikke har tatt vaksine enda, vaksinerer seg så fort som mulig. 

Det er enkelt å få vaksinetime Bærum nå. Jeg er enig med Stamnes i at vaksinen er veien ut av pandemien. Heldigvis er vaksineoppslutningen i Bærum god. Det har gjort oss i stand til å «tåle» mer smitte i samfunnet.

Når det gjelder å iverksette inngripende tiltak som karantene for skoleelever, og andre restriktive tiltak mot barn og unge ved smitte, mener jeg at dette ikke er forholdsmessig nå.

Tiltakene som iverksettes, må veies opp mot risikoen for alvorlig sykdom. For de aller fleste betyr ikke lenger en covid-19-infeksjon alvorlig sykdom. Skulle vi slått ned all smitten i Bærum nå, ville vi måttet innføre svært urimelige tiltak.

Stamnes har rett i at pandemien ikke er over enda. I starten av september rådet jeg derfor barn, unge og voksne i Bærum til å følge noen grunnleggende smittevernregler. Dette er råd som har få negative konsekvenser for de fleste, men som bidrar til mindre smittespredning. 

De viktigste rådene er:

  • Møt færre. Hold deg til de samme personene.
  • Møt andre utendørs på fritiden fremfor innendørs.
  • Unngå fysisk kontakt.
  • Store fester frarådes. Festing bør skje med den samme vennegruppen.
  • Det er lurt å bruke munnbind i kollektivtrafikken eller på butikken hvis du ikke kan holde avstand til andre.
  • Vær hjemme hvis du er syk, også ved milde symptomer. Test deg så raskt som mulig.
Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.