Etikk og finansforvaltning i Asker

Lars Bjerke, 
rådmann Asker kommune

Lars Bjerke, rådmann Asker kommune

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Investeringer. Frida Kvamme viser et viktig engasjement for menneskerettigheter og etikk på side 3 i Budstikka 12. april.

DEL

Les alt innhold på budstikka.no for kun kr 6,30,- pr. dag

Dette er et engasjement som Asker kommune deler fullt ut.

Vil du svare på dette innlegget? Send inn leserbrev her

Derfor er det en glede å informere om at finansreglementet for Asker kommune, vedtatt av Asker kommunestyre 8. mai 2012 og endret 9. september 2014, i motsetning til Kvammes påstand inneholder etiske retningslinjer i eget kapittel 5.

Her kommer det blant annet frem at «Asker kommunes investeringsstrategi skal ivareta hensynet til sosiale rettigheter, miljø og etiske forretningsprinsipper, i samsvar med Global Compact FNs PRI[1]».

Les Kvammes innlegg her: Gjør som danskene

Videre står det at de «etiske retningslinjene som til enhver tid er gjeldende for Statens Pensjonsfond Utland[2] skal være retningsgivende for Asker kommunes finansforvaltning.»

Det er også nødvendig å presisere at Asker kommune ikke har noen eierandeler i statsobligasjoner i de landene Kvamme nevner eller sammenlignbare land.

Når det gjelder Asker kommunes pensjonskasse og pensjonsfond-forvaltning er denne også underlagt etiske retningslinjer.

Som rådmann kan jeg derfor berolige med at Asker kommune har en ansvarlig forvaltning regulert av etiske retningslinjer vedtatt i gjeldende finansreglement.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags