Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Lærerdata borte i Bærumsskolen

Flere lærere ved kommunens skoler fikk en hard start etter årets vinterferie. Kommunens dataavdeling hadde slettet alt arbeidet lærerne hadde lagret. Alle appene og alt lagret arbeid ble slettet fordi de skulle rydde opp i noen grupper på Airwatch. 

Ifølge de som utførte oppryddingen gikk alt arbeidet tapt under ryddingen fordi lagring i iCloud ikke fungerte. iCloud finnes ikke for lærere, noe dataavdelingen burde være de første til å vite. Ifølge ledelsen i Digit var det ikke utført noen rydding?

Lærere i Bærumsskolen må bruke iPad i sitt arbeid, det er det verktøyet de har fått av kommunen. Undervisningen er lagt opp til at det brukes iPad fordi mange klasser ikke har bøker i alle fag. Dermed har mange lærere mistet alt arbeidet de har produsert og alt planlegging for resten av skoleåret. Det innebærer at flere års planlegging og arbeid er slettet. Det eneste dataavdelingen så langt har sagt er at det var dumt, men alt er borte.

For noen er flere hundrede arbeidstimer nå slettet. Det er ikke fremkommet noen forslag om kompensasjon, det er ikke fremkommet noen forslag om redusert arbeidstid slik at de kan produsere nytt materiale. Det kan derimot se ut til at det tas for gitt at lærere skal bruke egen fritid til dette.

Mine spørsmål til ordfører Lisbeth Hammer Krog blir da:

1. Mener ordføreren at lærere skal bruke flere hundrede timer av sin fritid for å rette opp i andres feil eller vil ordfører arbeide for at disse lærere får en økonomisk kompensasjon eller overtidsgodtgjørelse for å utarbeide nytt materiale?

2. Vil ordføreren undersøke hvordan det har seg at de som foretok oppryddingen og slettet alt arbeid innrømmer det som skjedde mens ledelsen i digit benekter at arbeidet skjedde?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.