Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ladestasjoner for elsykler

Frode Lerstein etterlyste ladepunkter for elsykler. – Jeg etterlyser initiativ fra driverne av bensinstasjoner, skriver innsenderen.

Frode Lerstein etterlyste ladepunkter for elsykler. – Jeg etterlyser initiativ fra driverne av bensinstasjoner, skriver innsenderen.

Foto: EVA GROVEN

Jeg leser at Frode Lerstein (Budstikka 11. mai) er redd for å legge ut på langtur med elsykkel. Han frykter at han tråkker sykkelen tom for strøm fra Asker på tur rundt på Hurumhalvøya i tidligere Hurum og Røyken kommuner. Han etterlyser ladestasjoner.

Jeg etterlyser initiativ fra driverne av bensinstasjoner, ikke bare i Asker kommune.

Det vil være svært enkelt å legge opp fire-fem stikkontakter øremerket sykkellading. Er man redd for misbruk, kan stikkontaktene monteres i en låsbar anordning.

Da vil følgende skje når jeg kommer med min elsykkel som snart går tom for strøm:

Jeg henvender meg til personalet og ber om nøkkel til stikkontakten. 

Jeg plugger inn ledningen til laderen jeg har med i sykkelvesken.

Jeg går inn på stasjonen og bruker penger på kaffe, is, sjokolade, aviser eller hva det måtte være. Kanskje holder det med en halvtimes venting? Mye jeg kan rekke å bruke penger på mens jeg venter. Kanskje kjøper jeg en brus til medbragt matpakke jeg nyter i solen på en benk utenfor.

Så hvorfor be kommunen sørge for ladestasjoner når det finnes nok av bensinstasjoner? Her er det til og med en kiosk i tillegg til stikkontakt.

En helt annen ting jeg er mer bekymret over enn å finne strøm til sykkelen: Å sykle rundt på Hurumhalvøya er en risikosport for meg som 70-åring. Jeg bekymrer meg ikke for tilgang på strøm, men om jeg i det hele tatt vil komme hjem i live.

På Hurumhalvøya er det egentlig strøm nok. Men ikke nok av trygge sykkelveier.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.