Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

La småbedriftene være i fred

Vi kjenner alle våre småbedrifter. Vi ser dem hver eneste dag og vi er flittige bruker av dem. Rammeforretningen i det litt utdaterte kontorbygget, bilmekanikeren i det gamle industribygget, rørleggeren i det som tidligere var et bolighus. De ligger pent spredt over hele kommunen med alt fra en til ti ansatte som arbeider hardt hver eneste dag for å levere sine tjenester til innbyggerne i Bærum.

Noe man ikke tenker så ofte over er at vi er helt avhengige av disse bedriftene for å gjøre våre daglige gjøremål. Alternativet er at vi må dra til Oslo eller Asker for å få de samme tjenestene. Da er det dumt at disse bedriftene er en evig huggestabbe for mange av dem som styrer kommunen vår.

Gamle fabrikklokaler og utdaterte forretningsbygg tilbyr nemlig en husleie som gjør at uavhengige småbedrifter kan overleve. Dette i motsetning til lokaler i kjøpesentre som har så høy husleie at kun kjeder er i stand til å betale. Faktisk er den så høy at selv noen av kjedebutikkene sliter.

Over hele kommunen rives næringslokalene til småbedriftene våre for å gi plass til sterile boligblokker.

I Nesveien på Haslum må fem-seks bedrifter nå flytte på grunn av omregulering av området fra næringsareal til boligareal. På Grini brygger det opp til rettssak fordi kommunen ønsker å tvinge Europris ut fra Grini Næringspark fordi de angivelig selger for mange småvarer. Det trues med 100.000 kroner i dagmulkt fordi man selger for mange småvarer. Fra en legmanns standpunkt er dette en helt hårreisende overreaksjon.

Over hele kommunen rives næringslokalene til småbedriftene våre for å gi plass til sterile boligblokker. Disse småbedriftene har ikke den stemmen de trenger. De kan ikke leie inn lobbyister og sette ned prosjektgrupper som arbeider med å påvirke de lokale politikerne. Ansvaret for rammebetingelsene til våre småbedrifter ligger hos politikerne alene. Og da må politikerne være seg sitt ansvar bevisst, spesielt når vi vet at syv av ti nystartede bedrifter går dukken.

I Fremskrittspartiet har vi tidligere vært med på noe av den utbyggingsbonanzaen som har rammet denne delen av næringslivet. Omregulering av næringsområder til boligområder er vi ikke lenger med på. Ukritisk riving av eldre forretningslokaler som har en viktig funksjon for våre småbedrifter sier vi nei til.

Småbedriftene står for over 60 prosent av sysselsettingen i norsk næringsliv og både jeg og resten av Fremskrittspartiet i Bærum sier nå at nok er nok, la småbedriftene våre være i fred.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.