Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

La oss vise Sian at vi vet bedre

Ledelsen i Asker og Bærum Unge Høyre, bak fra venstre: Martin Strømme, Farhoud Falahatimarvast og Thea Mortensen. Foran fra venstre: Sigurd Sverresøn Wahl Dæhli og Vanessa Vetterstad Nystedt.

Ledelsen i Asker og Bærum Unge Høyre, bak fra venstre: Martin Strømme, Farhoud Falahatimarvast og Thea Mortensen. Foran fra venstre: Sigurd Sverresøn Wahl Dæhli og Vanessa Vetterstad Nystedt.

FOTO: PRIVAT

Lørdag 24. april skal Stopp Islamiseringen Av Norge (Sian) holde en appell i Sandvika. Sians navn har alltid tatt med seg frykt, hat og splittelse.

Vi tar sterkt avstand fra Sians budskap og meninger, men de må likevel få lov til å ytre sin mening. Ytringsfriheten er noe vi alle verdsetter høyt, og ikke noe vi skal begrense, men vi skal uansett ikke legge skjul på at vi fordømmer deres budskap og er dypt uenige.

Vi deler ikke Sians syn på innvandring og er glad for det flerkulturelle mangfoldet Norge i dag begynner å få. Vi tar imot nye kulturer med åpne armer, og Unge Høyre setter mangfold og toleranse høyt. Rasisme vil aldri være greit, og alle slike uttalelser tar vi stor avstand fra.

Det som har skjedd i Oslo, Kristiansand, Trondheim og Drammen med Sians demonstrasjoner er at de har provosert muslimer ved å vanære Koranen. De har tidligere spyttet i, revet ut og brent boken, til manges besvær. Reaksjonene til noen av motdemonstrantene var akkurat slik Sian ønsket det.

Mange bilder og videoer ble tatt hvor motdemonstranter kaster steiner og driver hærverk. Dette fører bare til at Sian kan vise slike videoer som eksempler på at de har rett. Vi ønsker ikke den ekstra oppmerksomheten på denne gruppen.

La oss ikke synke ned på deres nivå. Dersom vi tyr til vold, gjør vi nøyaktig det de ønsker. Vi må holde oss rolige, og vise at vi ikke trenger å ty til vold for å få frem vårt budskap.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.