Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

La oss feire 17. mai og høre korpsmusikk

Dag Egil Strømme (H) er leder av 17. mai-komiteen i Sandvika.

Dag Egil Strømme (H) er leder av 17. mai-komiteen i Sandvika.

Foto: KARL BRAANAAS

Som leder av 17. mai-komiteen i Sandvika er det lite å gjøre dette året, siden arrangementer er forbudt i vår kommune. 

Likevel håper jeg at vi alle tar på finstasen og at korpsene innenfor smittevernreglene vil dukke opp i bomiljøer og ved institusjoner. Vi trenger å høre «Ja, vi elsker» og «Norge i rødt, hvitt og blått», mer enn på lenge.

Det var en veldig nedtonet feiring i 2020, og i Bærum blir det enda mer nedtonet i år. Likevel håper jeg at alle skoler og skolekorps markerer dagen med flaggheising og at befolkningen på avstand får høre de kjente og kjære melodiene i sitt nabolag.

I Sandvika skal vi markere nasjonaldagen på en nedtonet måte uten publikum, men selvsagt skal vi skape stemning med salutt, flaggheising, kransenedlegging og pynting av byen også i år. 

Klokkespill fra Rådhuset vil kunne høres, og klokken 12.00 håper jeg alle Bærums innbyggere vil reise seg og synge «Ja, vi elsker» for full hals fra der vi befinner oss.

Jeg vil anbefale alle å følge festforestillingen fra kulturhuset som legges ut på nett kl. 15.30 på 17. mai. Ordfører Lisbeth Hammer Krog vil tale til oss, Hans Majestets Kongens Garde spiller fra Kolsåstoppen og vi får høre tale fra ungdommen. 

Forestillingen er tatt opp på forhånd og kan følges på hjemmesidene til kommunen eller Bærum Kulturhus.

Til slutt, la oss alle støtte opp om korpsene og andre som skulle gi oss gode opplevelser 17. mai. De trenger vår økonomiske støtte for å drive trygt videre. Vi håper på en tradisjonell og storslagen feiring i 2022.

Gratulerer med dagen og hurra for 17. mai!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.