Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

La meg følge drømmen

BALLETTDANSER: Maha Khan Rashid (13) fra Fornebu skriver til kunnskapsminister Jan Tore Sanner om hvordan regelverket skaper problemer for ballettdrømmen hennes.
BALLETTDANSER: Maha Khan Rashid (13) fra Fornebu skriver til kunnskapsminister Jan Tore Sanner om hvordan regelverket skaper problemer for ballettdrømmen hennes.

Kjære kunnskaps - og integreringsminister Jan Tore Sanner; hvorfor får jeg ikke følge drømmen min?

Jeg bor i samme kommune som deg, og ditt departement er ansvarlig for skolene. Dere er ansvarlig for å gi meg og mange andre utdanning til at vi kan følge våre drømmer når vi blir store. Så heldig jeg er!

Mine foreldre har til og med stemt på deg og ditt parti. Nå trenger jeg din hjelp.

Stortalentet Maha (13) nektes adgang til nasjonal ballettlinje

Jeg heter Maha og jeg er 13 år. Jeg bor på Fornebu og trives veldig godt. Frem til nå har jeg gått på Storøya barneskole. I tillegg til skolen danser jeg klassisk ballett på Den Norske Opera og Ballett. Jeg har danset der i syv år, faktisk siden jeg var seks år.

Det er veldig vanskelig å komme inn på Den Norske Opera og ballett. Jeg har eksamen hvert halvår, jeg må trene minimum fem dager hver uke. Men jeg elsker dette, fordi det er min store drøm. Nå er det er veldig trist at jeg ikke får fortsette på grunn av deg og ditt parti som ikke gir meg muligheten til å følge drømmen.

Dette er saken:

For å få fortsette på Den Norske Opera og Ballett, så må jeg gå på Ruseløkka skole i Oslo. Men Bærum kommune vil ikke gi meg lov til å gå på Ruseløkka skole. Det er kun Ruseløkka ungdomskole i Oslo som har tilpasset sin opplæringsplan i forhold til Operaen. Operaen sier også at dersom jeg skal få lov til å gå der, så må jeg gå på Ruseløkka skole.

Det er kun 15 plasser og stor konkurranse. Jeg og min familie har lagt mange timer med hardt arbeid i balletten. Jeg elsker å drive med klassisk ballet. Det er som om jeg er i mitt eget paradis når jeg danser klassisk ballet.

Jeg trives veldig godt når jeg opptrer på den nasjonale scenen. Jeg har også vært med på å opptre på Nøtteknekkeren i alle de syv årene jeg har danset. Nøtteknekkeren har blitt min og familiens juletradisjon.

Uten Nøtteknekkeren blir ikke julen hel.

Det har blitt en tradisjon som jeg ikke kan gi slipp på. Fra høsten ser det ut til at jeg kun får sett på Nøtteknekkeren og ikke opptre lenger. Kan du gjøre noe?

Please, ikke si at du ikke kan gjøre noe, for Bærum kommune og Høyre i Bærum har også latt være å hjelpe meg, og hva sier det om dere da? Jeg trodde jobben deres var å gi barn mulighet til å følge drømmene sine. Stemmer ikke det?

Mamma og pappa sier at det siste alternativet vårt er å flytte til Oslo for å gå på Ruseløkka skole. Du har regjeringsmakt og dine folk styrer kommunen i Bærum. Om dere ikke gidder å hjelpe meg, så sliter jeg med å ha trua på dere. Jeg har mine bestevenner på Fornebu, og det skal ikke være sånn at jeg må flytte til Oslo for å følge drømmen min.

Les mer på budstikka.no/debatt

Det er også dårlig gjort ovenfor familien min at de må flytte fra et sted vi er veldig glade i. At lillebroren min på snart åtte år ikke får fortsette på den skolen med alle vennene sine.

Tenk om det var du som ikke fikk følge drømmen din fordi du bor i Bærum. Tenk om politikerne krevde at du må bo i Oslo for å beholde jobben du har nå? Da hadde du vel blitt lei deg og frustrert?

Les også: Politikere engasjerer seg for å hjelpe Maha (13)

Noen av ballettvennene mine som heller ikke bor i Oslo har fått lov av sin kommune til å begynne på Ruseløkka Skole. De får følge drømmen sin og kommunen tenker på dem. Dette er diskriminering.

Er det slik du vil at det skal være? Er det slik at det er kun de som bor i Oslo som skal ha de beste mulighetene, bare fordi den Norske Opera og Ballett ligger i Oslo?

Om Bærum kommune ikke har penger til å betale for min skoleplass i Oslo: Kan jeg få lov til å bruke mine sparepenger for å betale for det selv? Sett deg i min posisjon og tenk på hvordan jeg føler meg. Du, Bærum kommune og Høyre lar meg ikke følge drømmen min!


Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.