Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

La humla suse – vær så snill!

Etter plenklipp på Fornebu.

Etter plenklipp på Fornebu.

 

Humla og andre insekter er truet av utryddelse. Ikke rart, færre og færre leveområder lar vi være til dem. Mer og mer av naturen rundt oss blir endret med bebyggelse, veier og asfaltering der det tidligere var hager og enger. 

I vårt eget nærområde her på Fornebu ser vi det daglig. Plenene rundt husene klippes etter bestilling, uansett tørkeperioder eller ikke: Kort skal det være, selv om det bare er noen små kløverblomster som står der til glede for insektene og ungene – klippe, klippe. 

Men helt uforståelig blir det når et hittil ubebygd område rett sør for Fornebu-senteret her om dagen ble snauet. Vekk var reder og skjulested for fugler og blomsterprakten vi kunne nyte når vi ruslet forbi, men aller tristest: Ingen levesteder eller mat for insektene. 

Hva i all verden er hensikten? Hvem kan endre dette? Bærum kommune, Obos, politikere? La ryddebehovet ta sommerferie og la humlene suse – og overleve!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.