Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

La flere som Kesorn komme

Kesorn Muthusahim (til høyre) åpner snart sin tredje restaurant. Etter Sandvika og Drammen kommer TukTuk nå i Asker sentrum. Varee Fagersand (til venstre) blir daglig leder i Asker.

Kesorn Muthusahim (til høyre) åpner snart sin tredje restaurant. Etter Sandvika og Drammen kommer TukTuk nå i Asker sentrum. Varee Fagersand (til venstre) blir daglig leder i Asker.

Foto: Richard Sveaas Dale

Budstikka skrev 20. juni om Kesorn Muthusahim. Hun skal åpne en ny restaurant i Asker. Hennes tredje. Kesam kommer fra Thailand og demonstrerer perfekt en av årsakene til at jeg er glad i innvandring: Det gjør oss rikere.

For det hører ikke til sjeldenheten at innvandrere skaper velstand. Det er kanskje en stund til Kesorn tar igjen Rasiah Leon som kom hit med 100 dollar i lomma og nå er milliardær, men imellom dem er det et hav av innvandrermillionærer som har skapt arbeidsplasser. 

Også de arbeidsinnvandrere som ikke blir millionærer, er lønnsomme. Brochmann 2-utvalget viste at arbeidsinnvandrere bruker halvparten av velferdstjenestene nordmenn gjør. De er faktisk den gruppen staten tjener mest penger på.

USA, ved å være fritt og åpent, gikk fra å være en liten koloni som dyrket tobakk og bomull, til å bli verdens mektigste nasjon. Det gjorde de blant annet ved hjelp av innvandring. 

De kom for å bygge seg en fremtid, og det har ført til at USA nå er et symbol på individualisme og frihet. Faktisk er kjærligheten amerikanerne har for frihet så stor at Frankrike donerte hele frihetsstatuen til dem. I amerikansk stil endret de den litt. De skrev på teksten «Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free». 

Frihetsstatuen ble plassert rett ved inngangen til New York. Der den ble det første synet mange innvandrere fikk av den nye verden.

Bærum og Norge bør gjøre som USA og la flere som Kesorn komme. Det er i vår egeninteresse. Det er rett å slett egoistisk av oss å la dem komme, og vi bør være egoistiske i innvandringspolitikk.

Petter Holone er leder for Liberalistene i Bærum og står på 7. plass på partiets liste i Akershus ved høstens stortingsvalg.

Petter Holone er leder for Liberalistene i Bærum og står på 7. plass på partiets liste i Akershus ved høstens stortingsvalg.

Foto: Trine Jødal

De som krøp over Berlinmuren, for å rømme fra tyranniet til sosialistene i Sovjet, var ikke bare modige, de tjente samfunnet de flyktet til. I dag har jernteppet falt i Europa, men det finnes fremdeles i Asia, og der vokser det. I Nord-Korea blir de flinkeste henrettet for å like kapitalismen, og de som liker frihet, settes i konsentrasjonsleir og hjernevaskes i Kina.

Om vi ønsker å bli rikere, er alt som skal til at vi endrer litt på regelverket. Vi må flytte innvandring vekk fra byråkrater, kvoter, råd, internasjonale avtaler og offentlige instanser. Bort fra systemet der rettigheter og plikter følger hver eneste grenseovergang. 

For ingen bør trenge å spørre hverken Erna, Støre eller Lisbeth Hammer Krog om lov til å flytte et sted, eller for å få en arbeidstillatelse. Ei heller bør noen bli tvungen til å betale for dem som kommer.

De som vil leve fritt og bygge en fremtid må få lov til å prøve. Da får vi et samfunn der individer som Kesorn kommer og skaper arbeidsplasser og et bedre liv for oss og seg selv.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.