Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

La dem spise kake

Ordføreren vår, som tjener godt over en million, bør gå ned til 400.231 kroner i lønn – maksbeløpet de med millioninntekt får ved permittering. Hensikten bak forslaget er ikke å være slem, men å bedre politikk og øke rettferdighet. En politiker som vet hvordan de som blir påvirket av politikken har det, kan ta bedre valg på vegne av innbyggerne. 

Vi bør ikke ha politikere som sier «la dem spise kake». Ordføreren vår er en av de best betalte ordførerne i landet med over 90.000 kroner i månedslønn. Pengene kommunen sparer, kan redde liv. De bør bli omdisponert til viktigere poster som for eksempel helse.

Med Høyre som sitter ved roret både lokalt og nasjonalt, har flere enn 7.900 arbeidere, hele 11,8 prosent av arbeidsstyrken, i Bærum blitt permittert. Over 340 bedrifter i Bærum har så store økonomiske problemer at de gis kontantstøtte. Det er vanskelig å få god statistikk fra Brønnøysundregistrene grunnet korona, men de rapporterer minst 70 konkurser og tvangsavviklinger siste månedene, og jeg tror det vil stige betraktelig som tiden går og rapportering blir à jour.

Confucius, grunnleggeren av religionen konfucianismen, sa man burde skamme seg om man var fattig i et land som var godt styrt, og at man burde skamme seg om man var rik i et land som var dårlig styrt.

Jeg mener rike politikere burde skamme seg akkurat nå. De hadde ingen beredskapsplan, de skapte merkelige regler og situasjoner, og nå lider tusenvis av individer som følge av dårlig politisk styring. 

Jeg frykter mange politikere ikke forstår problemene de skaper, og det burde være naturlig at de i det minste selv får føle hvordan det er å gå som permittert.

Bærums ordfører burde øyeblikkelig, etter å redusert egen lønn selvsagt, fokusere på hvordan man kan få flest mulig tilbake i arbeid. Det er over en måned siden jeg foreslo at man skulle lette byrden det private næringsliv bærer; kutt skatter, fjern transportavgifter, la arbeid skje med masker om nødvendig. 

Stopper vi de enormt kostbare prestisjeprosjektene som milliardsvømmehaller og motorveigarantier, har Bærum kommune råd til å gi tilbake noen skattekroner ved å redusere skatter, med tilbakevirkende kraft.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.