Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

La bekken gjenåpnes

– Når lokaldemokratiets primære aktører, velgerne, er mange nok og lar sin røst høre, så lyttes de til, skriver Anne Beth Moslet (81) fra Helsepartiet.

– Når lokaldemokratiets primære aktører, velgerne, er mange nok og lar sin røst høre, så lyttes de til, skriver Anne Beth Moslet (81) fra Helsepartiet.

Foto: PRIVAT

Gi barna gode oppvekstvilkår som basis for en god helse. La oss tenke nytt og droppe vel hundre nye boliger i bytte med «Bekkestua-bekken».

Noe av det gledeligste som skjedde på Bekkestua i sommer, var faktisk den store spontane aksjonen fra foreldre – og ikke minst besteforeldre – mot kommunenes forslag om å fjerne den gamle, men populære lille lekeplassen ved Samsons konditori.

Budstikka skrev om alle protestene og konkluderte på lederplass med at «Det må være i alles interesse å videreføre tilbud som er så populære blant publikum som dette».

Denne enorme positive responsen fra folk på Bekkestua og lokalavisens flotte oppfølging ble for meg en viktig påminnelse om at det også i en rolig og velfungerende kommune som Bærum finnes krefter som settes i sving når det er våre barn og barnebarns hverdag det gjelder. 

Når lokaldemokratiets primære aktører, velgerne, er mange nok og lar sin røst høre, så lyttes de til.

Den siste lokaldemokratiske utfordringen på Bekkestua som trenger både foreldre og besteforeldres engasjement og støtte, er noe enda større og viktigere for våre barn og barnebarn enn lekeplassen som nå er reddet. 

Det er den fantastiske muligheten som åpner seg for å få en park med et åpent bekkeleie i området Bekkestua Sør.

Kommunens plan var å bygge ut hele dette lille området tett i tett med over 150 boenheter. Men her har Bekkestua-beboere fått en gavepakke fra sin egen fantastiske velforeningsleder, Gry Thune Young, som lenge har kjempet for en gjenåpning av «Bekkestua-bekken».

Målet for velforeningen er at deler av dette gamle jordet forvandles til en deilig «elvepark» med en liten dam og rekreasjonsmuligheter for både barn og voksne.

Dette bør være mulig. Men det som så langt er sikkert og vedtatt på kommunestyrets møte den 23. juni, er at utbyggingen av Bekkestua Sør i første omgang bare skal omfatte 31 boenheter og ikke rundt 150 som planlagt. 

Ifølge reguleringssjef i Bærum kommune, Kjell Seberg, skal det første nye byggetrinnet bestå av rekkehus med to etasjer mot Frøytunveien og tre etasjes såkalte «townhouses» langs T-banen.

Seberg har bekreftet at resten av utbyggingen vil kreve en ny vurdering på grunn av innspill fra blant annet planutvalg og velforening om gjenåpning av «Bekkestua-bekken».

Det som nå gjenstår er å se, er om Bærum kommunestyre våger å utfordre de mektige og pengesterke utbyggerne som i lang tid synes å ha overtatt styringen av de gigantiske byggeplanene også her på Bekkestua. 

De siste 11 blokkene i Kleivveien som nå er vedtatt, kan bare være forsmaken på det som om få år kan bli den neste store raseringen av villastrøk opp mot Ringhøyden.

Men utbyggernes ville pengekarusell stanser ikke her. De har også planer for å kvele våre siste grønne lunger rundt Ballerud. Kan vi sitte stille og se på at dette skjer?

Det nærmer seg et stortingsvalg med flere nye små partier. De er «demokratiets sikkerhetsventil» når gamle partier stivner og overlater stadig mer styringsmakt til et esende byråkrati.

Det nye Helsepartiet er mitt valg.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.