Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

La åpen barnehage leve

– Du lærer mye om samspill og felles aktivitet mellom barnet og den voksne, skriver innsenderen om åpen barnehage, her Bien på Gommerud.

– Du lærer mye om samspill og felles aktivitet mellom barnet og den voksne, skriver innsenderen om åpen barnehage, her Bien på Gommerud.

Foto: EVA GROVEN

Det unike med åpen barnehage er at du får ny og betydningsfull kunnskap om barnet ditt.

Det du som forelder i beste fall får beskrevet ved å ha barnet ditt i ordinær barnehage, får du mulighet til å oppleve sammen med barnet ditt i åpen barnehage. Du får dermed førstehåndskunnskap om eget barns opplevelser og blir oppmerksom på hva du som forelder kan støtte barnet ditt i på den sosiale arenaen hjemmet er.

Ved å være til stede som forelder i en åpen barnehage får du kunnskap om barnehage som organisasjon og hvilke verdier og føringer som legges til grunn for driften.

Ved å observere barn i samvær med voksen lærer du mye om samspill og felles aktivitet mellom barnet og den voksne.

Pedagogen vil gjennom sin væremåte være rollemodell og inspirator for deg som forelder, og du vil kunne få den veiledning du ønsker med tanke på ditt barns utvikling, ve og vel og egen foreldrerollen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.