Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

«Kvaliteten» på Øvre Sem

Ingvild Tetra Vevatne (V) skriver at hun ikke vil ha en «ny Drengsrud gård»-sak når det gjelder Øvre Sem.

FOTO: KNUT BJERKE

Et enda mer presist svar til Onarheim, lederen av ad Hoc utvalget. Kjernen i saken er at formannskapets vedtak ikke ble respektert fullt ut, og undertegnede har ikke behov for å være upresis, selv om mange gode detaljer ikke er berørt.

Venstre ville at kommunen skulle benytte muligheten til å kjøpe stedet, både for å kunne ivareta naturskjønnheten for allmennheten og stedets kvaliteter knyttet til gårdens bygninger og historie, gjerne til et «vitensenter innen folkehelse» eller til kommunale oppgaver.

Allerede i formannskapets diskusjon om bruken av stedet, var Venstre tydelig på at vi uansett bruksområde ikke ville utfordre vernemyndigheter og riksantikvaren, og det provoserte visse representanter i H, som allerede da uttalte at det ville kunne skje.

Min hovedinnvending er nå:

Det tredje alternativet i formannskapsvedtaket, om å se på «kommunens behov og muligheter», ble ikke utredet, hverken av ad-hoc komiteen eller av rådmannen. Hvorfor?

Min andre innvending er:

Smertegrensen for natur og kulturinngrep i planene fra Olavsgaard, som er i tett samarbeid med rådmannen, er kraftig oversteget. Det legges derfor stort press på overordnede saksbehandlere/myndigheter for å få «elefanten» gjennom nåløyet!

Min tredje innvendig er:

Hvor lenge skal denne prosessen foregå, uten at formannskapet blir saklig involvert i den avstanden som ligger i planene, sett opp imot handlingsrommet knyttet til naturbevaring og bygninger?

Hva koster det i tillegg?

Det var ulike motiv for å kjøpe stedet i sin tid. Høyre var i utgangspunktet delt.

Mitt motiv som folkevalgt for Venstre var «kvaliteten og muligheter» for allmennheten, NaKuHel og kommunens ev. eget behov, og med en sterkere hånd på rattet for naturforvaltning.

Undertegnede ville bl.a. ikke ha en «ny Drengsrud gård»-sak. Den har fått mange negative sider som kommunen har slitt med, i tillegg har også samarbeidet mellom kommunen og Asker Skiklubb fått sterke banesår uten resultat!

Semsvann-området og Øvre Sem kan fortsatt bli vårt hjertested, og f.eks. byggfagelever fra Nesbru vgs kan få sin lærlingeplass hos dem som skal stå for restaureringen.

Jeg husker samme kampen om Heggedal Hovedgård, Hvalstrand bad og Hasselbakken.

Det er derfor Asker trenger folkevalgte og ildsjeler, som stiller opp når de økonomiske regnstykkene blir for smale på bekostning av ubetalelig kultur og natur!

Jeg venter på at noen politikere må be om denne saken!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.