Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kulturlåven og Høyre

Kulturlåven i Asker risikerer å bli utsatt, noe Asker SV ønsker å forhindre.

Foto: KNUT BJERKE

I et innlegg i Budstikka 21. november skriver leder for komite for teknikk, kultur og fritid i gamle Asker, Terje Lindberg (H), at gleden var stor både blant foreldre, elever og ansatte i det kommunestyret vedtok byggingen av Kulturlåven, og at frustrasjonen er like stor i det rådmannen likevel ikke vil gjennomføre de folkevalgtes beslutning.

Også i et oppslag i Budstikka 22. november proklamerer Høyre sammen med budsjettkameratene Venstre, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti og Pensjonistpartiet at de prøver å redde Kulturlåven.

Frustrasjonen og forsøkene på å redde Kulturlåven munner imidlertid ikke ut i annet enn et litt flaut forslag om enda en ny utredning. – Vi kan ikke love noe men vi ønsker at saken belyses nærmere, sa Kari Sofie Bjørnsen (H) som leder hovedutvalg for medborgerskap.

Bakgrunnen for at Kulturlåven er foreslått tatt ut av budsjettet for den kommende fire-års perioden, er behovet for omstilling og effektivisering for i alt 100 millioner. 20 millioner av disse skyldes budsjettoverskridelse i Hurum, som de tar med seg inn i nye Asker.

Foruten forslag om reduksjon av netto driftsresultat til 1,75 prosent, som kun rekker til å reversere rådmannens forslag til kutt i tilleggsinnstillingen på ytterligere 20 millioner, har hverken Høyre og budsjettkameratene eller Arbeiderpartiet midler til å opprettholde tidligere lovnader og vedtak.

SVs forslag om eiendomsskatt også i Asker, er derfor mer aktuelt enn noen gang. 371 av 422 kommuner i Norge har innført eiendomsskatt. 288 av disse har eiendomsskatt på boliger. I en situasjon hvor rådmannen foreslår å kutte til sammen 100 millioner i Asker-budsjettet for 2020, ser SV ingen grunn til at ikke også de med store formuer i boliger skal være med på spleiselaget. Slik har vi fått midler til både å ta Kulturlåven inn igjen i budsjettet, og å unngå kutt i viktige tjenester til innbyggerne i nye Asker.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.