Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

«Krog-skogen» for barna

«KROG-SKOGEN»: – Den oppvoksende slekt skal lære naturen å kjenne inne i «Krog-skoger» på 10 kvm., skriver innsenderen.

Mange av oss som vokste opp på 60-, 70- og 80-tallet hadde et skogholt eller en «100-metersskog» for fri utfoldelse.

Da jeg mandag 7. januar hentet to av mine barnebarn i Nansenparken barnehage, så jeg for første gang «Krog-skog»-rommet på 10 kvadratmeter. Jeg blir trist – trist over hva vi voksne gir til de neste generasjoner.

Les også: 110 barn på plass i Nansenparken barnehage

Et rom på cirka 10 kvadratmeter skal illudere skog og natur. Betegnende nok ligger «Krog-skogen» i et rom uten vinduer.

Men det er vel dette som er den nye normen for oppvekstvilkår, nå som rådmannen legger seg helt på rygg og anbefaler minst 11.000 boliger på Fornebu.

«Krog-skog»-rommet er monumentet over ordfører Lisbeth Hammer Krog og det ultimate monument over Høyres fullstendige feilslåtte utbygging av Fornebu.

Man startet med å regulere noen av de beste tomtene som ligger langt unna E18, til store kontorbedrifter med de trafikkutfordringer det medfører. Så ga man i praksis bort Telenor Arena-tomten.

Nå vil man toppe dette med å bygge så mange boliger at den oppvoksende slekt skal lære naturen å kjenne inne i «Krog-skoger» på 10 kvm. Om 70–80 år vil kanskje en av disse «Krog-skogene» bli flyttet til Norsk Folkemuseum for å dokumentere barns oppvekstvilkår i 2019.

Jeg anbefaler alle Høyres medlemmer å stikke innom Nansenparken før de samles 11.–12. januar for å diskutere kommunedelplan 3. Dette er en av konsekvensene av å bosette cirka 70 prosent flere mennesker på det samme arealet – uansett hva Rådmannen hevder.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Etter min erfaring gjør personalet i Nansenparken barnehage en utmerket jobb på tross av den meget begrensede uteplassen de har til rådighet. Men at dette vil være utfordrende jobber når alle de 200 plassene i barnehagen er fylt opp, er opplagt.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler