Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kritisk blikk på Stabæk Fotball

– Årets sesong så langt har vært en skuffelse. Uti fra hva jeg har sett laget prestere i år må ambisjonen være å holde seg i divisjonen, skriver innsenderen. Her fra 0-3-tapet hjemme mot Tromsø 14. juni.

– Årets sesong så langt har vært en skuffelse. Uti fra hva jeg har sett laget prestere i år må ambisjonen være å holde seg i divisjonen, skriver innsenderen. Her fra 0-3-tapet hjemme mot Tromsø 14. juni.

Foto: KNUT BJERKE

Kritiske blikk på Stabæk Fotball er nesten fraværende både fra lokale media, supportere og fra trenere og støtteapparatet. 

Det hersker en snillisme hvor alle skal være hyggelige og overbærende med hverandre. Budstikka har også blitt mindre fokuserte på å fremme fotballinteressen i Asker og Bærum i de senere årene. 

Selverkjennelse er basis for all selvutvikling, heter det. Stabæk er Bærums stolthet, men skal man øke publikumsoppslutningen, må også Asker innlemmes i det gode selskap.

Stabæk har hele tiden hatt fokus på rekruttering og utvikling via akademiet. Det har vært en suksesshistorie som har holdt Stabæk oppe rent økonomisk de siste årene. 

Unge spillere blir utviklet og selges primært til utlandet. Mange talenter ser dette og søker mot Stabæk. Dette er en riktig strategi for å holde klubben i elitedivisjonen, men de sportslige resultatene preges av mange unge spillere med dertil ustabile prestasjoner.

I de fem-seks siste sesongene har ikke Stabæk klart å sette laget før sesongstart. Mange innleide spillere har kommet etter at sesongen har begynt. Det er ikke mulig å bygge relasjoner mellom spillerne og forankre Stabæks fotballfilosofi på et slikt grunnlag. Det skjønner alle. 

Jeg har vært Stabæk-supporter i 26 år, og årets sesong så langt har vært en skuffelse. Uti fra hva jeg har sett laget prestere i år må ambisjonen være å holde seg i divisjonen. Klarer vi å matche fjorårets resultat, tar jeg det som en bonus. Jeg er like glad i klubben uansett.

Stabæk er kjent for en offensiv, teknisk og underholdende fotball hvor ballen holdes i laget og spillet bygges opp bakfra. Jeg ble derfor svært overrasket da vår gode keeper begynte på lange oppspill opp mot vår japanske venn. Dette er et brudd på tidligere spilleprinsipper.

Jeg føler laget ikke er kompakt nok som følge av for stort strekk i laget. I det offensive er det for dårlig bevegelse ja, spillerne kommer ikke ut av pasningsskyggen for å gjøre seg tilgjengelige for gode oppspill. 

Dette forårsaker også en lite fremoverrettet fotball med mange pasninger bakover og på tvers. Våre spillere har hittil i sesongen hatt for mange balltap midt på banen. Vi har ikke funnet rytmen i spillet og lider av dette.

Potensialet er til stede fordi de yngre spillerne bare blir bedre og bedre utover i sesongen. Vi går nå inn i en fase hvor vi møter presumptivt de beste lagene – Stabæk har overrasket før og vi ønsker dem lykke til!

Skal Stabæk lykkes fremover, må de få bedre rammevilkår i driften – et nytt stadion må realiseres så snart som mulig. Det er helt utrolig hvor sendrektige kommunen har vært. Politiske dragkamper kommer foran et akutt behov for å posisjonere hele Asker og Bærum i norsk toppidrett. 

Vi har mye å forsvare i den fotballkulturen som allerede er opparbeidet i distriktet. Blant annet seriemester i 2008. 

Skal vi ha samme konkurransemuligheter som de andre lagene i Norge, må nytt stadion på plass i nær fremtid. Vi må oppleve mindre prat og en aktiv handling med konkrete fremdriftsplaner. 

Med økte publikumsinntekter og sponsorinntekter vil man også ha muligheter for å kjøpe flere etablerte spillere som skal øke prestasjonsnivået i klubben.

Med de beste ønsker for klubben i fremtiden!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.