Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Krevende prosess på Ballerud

Daglig leder og grunneier, Thomas Faale, møtte planutvalgets Ida Ohme Pedersen (Frp, t.v.) og Elisabeth Gjølme (H) på Ballerud Golfklubb sist uke. Mye er uavklart rundt videre drift.

Daglig leder og grunneier, Thomas Faale, møtte planutvalgets Ida Ohme Pedersen (Frp, t.v.) og Elisabeth Gjølme (H) på Ballerud Golfklubb sist uke. Mye er uavklart rundt videre drift.

Foto: KNUT BJERKE

Utviklingen av Ballerud-området er en komplisert affære. For det første er det diskusjoner om selve områdeutviklingen. For det andre er det forholdet til Ballerud Golfklubb.

Da planutvalget fikk Ballerud-planene til 1.-gangs behandling, valgte de å sende skoleutbyggingen på høring, mens utbyggerne fikk sine boligplaner i retur. De hadde lagt frem to forslag om henholdsvis 378 og 256 boliger fordelt på leiligheter og rekkehus. Beskjeden var at her skulle det være rekkehus og småhus, ikke blokker.

Disse planene alene møter motbør i nabolaget. Naboer har kommet med et opprop, hvor de er bekymret både for trafikksituasjonen og nedbygging av grøntområder.

Foreløpig er det ikke kommet reviderte boligplaner. I mellomtiden jobbes det for å realisere skolen til 2025, noe som anses som svært viktig på grunn av skolekapasiteten i denne delen av Bærum. Skolen er allerede utsatt.

Utfordringen er at en fremtidig skole, barnehage og flerbrukshall vil berøre anlegget til Ballerud Golfklubb, anslagsvis 40 prosent. Og fra golfklubben kommer det forsiktig sagt blandede signaler.

Disse løsningene må ikke føre til at arbeidet med skolen forsinkes ytterligere.

Fra styret og medlemmer er det en bekymring for at golfbanen skal bli lagt ned. Dette støttes i en høringsuttalelse fra Norges Golfforbund, som påpeker at banen er en viktig rekrutteringsarena for unge spillere.

Da er det et paradoks at klubbens daglige leder og grunneier, Thomas Faale, sist uke sier til Budstikka at de har planlagt for nedleggelse av driften i 2023 uavhengig av utbyggingsplanene.

Neste paradoks er at grunneierne også har kommet med et innspill til kommuneplanens arealdel. Her ønsker de å bygge boliger på deler av det som er satt av til golf, men samtidig opprettholde en nihullsbane. Dette skal skje ved å legge to hull på dagens driving range og erstatte denne med simulatorer.

Dette innspillet skal behandles i arealdelen senere. Om det er støtte for planen politisk, er likevel høyst usikkert. Dette forteller oss likevel at det er mulig å finne løsninger for fortsatt golf på Ballerud. Både Høyre og Frp har vært svært tydelige på at utbyggingsplanene må ta hensyn til golfbanen, hvis eierne ønsker å drive denne videre.

Det betyr at grunneierne må være tydelige på hva de ønsker, ikke minst hvis de skulle få tommelen ned for sine boligønsker.

I mellomtiden må det jobbes med løsninger for også fremtidig golfdrift. Men disse løsningene må ikke føre til at arbeidet med skolen forsinkes ytterligere.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.