Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Krangel er ei det beste

Høyres Bjørn Røtnes (t.v.) kritiserer Budstikkas leder om Bærum Ap og ordførerkandidat Kjell Maartmann-Moe.

Foto: KARL BRAANAAS

I Budstikkas lederartikkel «Bærum Ap fremstår uten egne ideer» 13.08.19 tas Aps gruppeleder Kjell Maartmann-Moe unødvendig hardt. Enighet mellom Bærum Arbeiderparti og Bærum Høyre i viktige arealspørsmål utlegges som om Ap ikke har egen politikk. Det er jeg uenig i.

Bærumspolitikken har vært preget av vilje til å finne brede løsninger så sant det har vært mulig. Det har vært en styrke for lokaldemokratiet at vi har kunnet stå sammen om det vi er enige om. De sakene som Budstikka nevner som Fornebu, Fossum og Sandvika er slike saker.

På andre områder enn arealpolitikken er det større forskjeller på Høyre og Ap – særlig langs den tradisjonelle aksen på hvor mye skal det offentlige ta ansvaret for, kontra den enkelte persons og families ansvar. Skolemat er et godt eksempel på det. Det samme gjelder om vi skal ha universelle velferdsordninger eller målrettede tiltak for de som trenger det mest.

I disse valgkamptider lever vi jo av å vise frem forskjellene på partiene. Men hvis opposisjonspolitikk skal reduseres til å være mot det andre er for - eller omvendt, så mister vi mye – mer enn vi egentlig har råd til.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.