Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Krafttak trengs for å rydde strømlinjer

Det er åpenbart at arbeidet med hugst og andre tiltak for å forhindre strømbrudd har vært for dårlig når nær 10.000 kunder i Asker og Bærum mistet strømmen i løpet av et par dager.

Det er åpenbart at arbeidet med hugst og andre tiltak for å forhindre strømbrudd har vært for dårlig når nær 10.000 kunder i Asker og Bærum mistet strømmen i løpet av et par dager.

Foto: Elvia

Det er ingen tvil om at det er vinter. På godt og vondt. Snøen som har kommet de siste ukene, har på den ene siden gitt oss skiføre, akebakker og snømenn – til glede for de mange små og store som er glad i den hvite årstiden.

Men når snøen laver ned, dukker samtidig problemer opp. I romjulen mistet ifølge Elvia (tidligere Hafslund) intet mindre enn 9.500 kunder i Asker og Bærum strømmen i en kortere eller lengre periode. Mye og fuktig snø kombinert med vind førte til at trær og grener knakk og falt over strømlinjene. Værforholdene og den mørke årstiden gjorde i tillegg opprettingsarbeidet vanskelig og tidkrevende. I Asker ble ifølge Elvia spesielt Borgen og Nesbru rammet, mens det i Bærum handlet om Bjørnegård, Bærums Verk, Fornebu, Hamang og Lommedalen.

En beboer på Drengsrud i Asker forteller om minst seks strømbrudd av ulik lengde på én dag. Han synes det er unødvendig at det samme skjer år etter år. – Vi bor i et land med snø, da skjer slikt, men om de hadde hugget trær nær strømførende kabler før de faller, hadde det kanskje ikke skjedd like ofte, sier han.

Det er det ikke vanskelig å være enig i. Når nærmere 10.000 kunder i Asker og Bærum mister strømmen, er det åpenbart at arbeidet med vedlikehold av strømlinjer og andre tiltak for å forhindre strømbrudd har vært for dårlig. Hvis årsaken er et ønske om å spare penger, kan det fort bli dyrt på lengre sikt, når skaden først er skjedd. Det er også grunn til å minne om at problemet skyves over på strømkundene, som i de aller fleste tilfeller selv ikke kan gjøre noe med situasjonen.

Elvia kan umulig være bekjent av å ha sviktet i sin oppgave med å sikre strøm til flere titusen innbyggere i Asker og Bærum.

En beboer langs E16 i Avtjerna-området mellom Skui og Sollihøgda fortalte at han var uten strøm i over to døgn. Elvia forklarte at kabelen her hadde falt ned i hele fire strekk, mellom fire stolper langs E16. En åpenbar dokumentasjon på at vedlikeholdsarbeidet har vært forsømt. Bilister kunne ved selvsyn se trær og grener som hang over strømkabler en rekke steder på denne strekningen. Og det langs en av våre hovedveier, der knekte trær og grener ikke bare rammer enkeltbeboere som mister strømmen, men også stanser trafikken.

Erfaringen fra snøfallet denne julen viser at det må gjøres et krafttak for å få sikker strømforsyning i våre kommuner. Elvia kan umulig være bekjent av å ha sviktet i sin oppgave med å sikre strøm til flere titusen innbyggere i Asker og Bærum.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.