Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Korps: rektorene må lære seg å dele!

KORPS: Korps som risikerer å bli kastet ut av øvingslokalene skaper stor debatt. Her holder Høvik, Blommenholm og Løkeberg skolekorps loppemarked på Sandvika vgs.

I Budstikka 7. mars kan vi lese om rektor ved Sandvika videregående (SVG) skole, som vil hive korpsene ut av sine lokaler, da det nå har blitt for komplisert å dele lokalene med andre om helgene.

Rektor på SVG vil ha skolen for seg selv, og ønsker verken å ha øvelser eller loppemarked i hus lenger. Derfor må korpsene se seg om etter nye lokaler.

Bakgrunn:

SVG er en fylkeskommunal institusjon, nå eid av Akershus fylkeskommune. Fra 01.01. 2020 blir Akershus en del av den store Viken fylkeskommune.

I alle år har fylkeskommunen slitt med oppslutning og engasjement blant folk flest. Valgdeltakelsen har vært lav, og interessen for hva fylkeskommunen driver med, tilsvarende.

Når fylkeskommunen ved rektor på SVG nå begynner å kaste korpsene våre ut av sine lokaler, er det på tide å engasjere seg, og si et stort fy til rektor og til fylkeskommunen.

Jeg håper våre fylkespolitikere greier å hindre utkastelsen, og at korpsene fortsatt får øve og ha loppemarked i SVGs lokaler. Hva skal vi med en fylkeskommune som ikke vil dele sine lokaler med korpsene våre?

Les Tonje Brennas korpsinnlegg: Legg til rette for frivilligheten

Dessverre stopper ikke problemene med korps, øving og loppemarkeder der. Et av korpsene som nå blir forsøkt kastet ut, Høvik, Blommenholm og Løkeberg skolekorps, har tidligere blitt forvist fra en den kommunale skolen, Ramstad ungdomsskole.

Også her var det en rektor som satte foten ned, på grunn av slitasje på skolens lokaler, kunne man visstnok ikke lenger ha loppemarked der.

Når de nå også blir kastet ut fra SVG, ser loppegeneral Frode Seim mørkt på det. Det andre korpset, Tanum og Jong skolekorps snakker om å legge ned på grunn av mangel på lokaler til loppemarked.

Derfor må Bærum kommune nå på banen og sikre fortsatt muligheter for drift av disse to, og alle andre korps vi har.

Jeg vil oppfordre til, og jobbe for, at Bærum kommune kartlegger situasjonen sammen med de aktuelle korpsene.

Hvem mangler øvingslokaler, og hvem mangler lokaler til loppemarked? Korpsenes behov må tas på alvor og lyttes til, og sammen vil jeg håpe at korps og kommune greier å finne egnede lokaler for korpsenes virksomhet.

Les mer på budstikka.no/debatt

Skolene er kulturinstitusjoner, og lokalene har en videre funksjon enn bare undervisning på dagtid. Kommunen som skoleeier kan pålegge rektorer å åpne opp for at disse byggene tas i bruk på kveld og helg etter behov.

Rektorene må rett og slett lære seg å dele! Når det gjelder loppemarkeder kan vi også se litt ut over skolebyggene, for å finne egnede lokaler. Her tenker jeg spesielt på de kommunale idrettshallene vi har rundt om i Bærum. Muligheten for å avsette et par helger i året til loppemarked i noen av dem, må undersøkes.

Vi trenger korps, og korpsene trenger inntekt fra loppemarkedene!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.