Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Koronatesting i Bærum – hvorfor så restriktivt?

– Det hadde vært interessant å vite hvorfor det er så restriktivt å teste seg i Bærum når smittetrykket tydeligvis er høyt, skriver innsenderen.

– Det hadde vært interessant å vite hvorfor det er så restriktivt å teste seg i Bærum når smittetrykket tydeligvis er høyt, skriver innsenderen.

Foto: TRINE JØDAL

Jeg leser i lederen i Budstikka lørdag 2. januar at koronatestingen har gått ned i julen. Jeg leser at «Det er helt naturlig og selvsagt forståelig at folk velger å bruke høytiden til noe annet enn koronatest, så lenge de ikke har symptomer eller vet de er nærkontakt til en smittet».

Mulig jeg har misoppfattet teksten, men den gjør meg usikker.

For det første skal man teste seg ved symptomer eller når man mistenker nærkontakt med smittet, slik jeg har forstått det. Det er ikke noe man skal velge bort for å unngå karantene.

For det andre er det ikke mulig å teste seg i Bærum, dersom du ikke har symptomer. Det har jeg prøvd to ganger. Første gangen etter å ha hørt at dette er mulig i både Bergen og Stavanger. Andre gangen etter en artikkel i Budstikka før jul. Der ble det fremstilt i intervjuet, at personer ønsket å teste seg for sikkerhets skyld før besøk hos eldre mennesker.

I forbindelse med besøk i julen av mine foreldre ønsket jeg å være sikker på at jeg ikke hadde smitte uten å ha symptomer. Men det ble avvist da jeg ringte koronatelefonen.

Bærum har ikke denne ordningen. Man må være syk for å få tilgang til test. Ellers må man søke private aktører og betale testen selv.

Jeg synes bare at dette kommer dårlig frem i reportasjene. Jeg synes også det er merkelig at ikke Bærum har innført testing uten symptomer, ettersom de har så god testkapasitet og ettersom smittevernoverlegene i Asker og Bærum er bekymret over de lave testtallene «i en tid vi vet det fortsatt er mye smitte». Man kan jo da skjønne det slik at lave testtall betyr lite sykdomssymptomer i befolkningen.

Det hadde vært interessant å vite hvorfor det er så restriktivt å teste seg i Bærum når smittetrykket tydeligvis er høyt.

Vi får bare håpe at smitteoppblomstringen blir håndterbar, når hverdagen setter inn.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.