Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Koronatest i Asker – laaang svartid

– Jeg håper de som organiserer koronatester fra vår kommune, gjør en innsats i å få ned svartiden på koronatestene i Asker, skriver innsenderen. Her fra koronateltet i Asker ved Vardåsen kirke.

Foto: KARL BRAANAAS

Sønnen min ble forkjølet sist uke med lett hoste, halssmerter og snørr. Han går på Steinerskolen i Asker. Fordi jeg jobber i helsevesenet og vi har en i risikogruppen i vår familie, valgte vi å teste ham for å hindre eventuelle smittespredning. 

Fem dager senere fikk vi svar – negativ heldigvis. Vi holdt ham selvfølgelig hjemme de første dagene til hans symptomer ble borte. Men mens vi ventet på svar har sikkert han og hans klassekamerater og vår familie hatt kontakt med en rekke mennesker. 

Potensialet for smittespredning i ventetiden på svaret har med andre ord vært stort.
Jeg jobber selv på et laboratorium og vet hvor viktig det er for pasienter å få raske svar på undersøkelser. Daglig gjør vi alt vi kan for å forbedre svartid. 

I en tid hvor smittespredningen ser ut til å få en del lokale utbrudd blir det ekstra viktig raskt å få oppsporet smitte og begrense smittespredningen. 

Dette arbeidet må bli svært vanskelig dersom svartiden på en koronatest blir så lang som vi opplevde. 

Jeg håper de som organiserer koronatester fra vår kommune, gjør en innsats i å få ned svartiden på koronatestene i Asker.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.