Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kompetent valgkamp, takk!

Nina Solli er regiondirektør i NHO Oslo og Viken.

Nina Solli er regiondirektør i NHO Oslo og Viken.

FOTO: PRIVAT

De politiske partiene har for lengst kvesset alle sine verbale kniver. Nå går de for fullt inn i valgkampen. Det er helt avgjørende for bedriftene at partiene også tar med seg tilgang på rett kompetanse i sekken.

Politikere og politiske partier har stor innflytelse på hvordan tilgangen på rett kompetanse skal bli i årene fremover. Det kan de gjennom å planlegge opplæringstilbudet og finansiere utdanningsløpene, men ikke minst ved å lytte til bedriftenes behov. Det er viktig å gjøre noe konkret for å tette det kompetansegapet som bedriftene opplever.

Norge har ikke nok IKT-kompetanse for å utvikle morgendagens løsninger. En undersøkelse fra IKT-Norge viser at vi om ti år vil mangle 40.000 IKT-eksperter. Samtidig er kjønnsbalansen innenfor IKT-bransjen både nedslående og uheldig. 

Otto Backer Solberg fra Haslum er kommunikasjonsdirektør i Webstep.

Otto Backer Solberg fra Haslum er kommunikasjonsdirektør i Webstep.

FOTO: PRIVAT

Situasjonen er alvorlig. Ikke bare for IT-bransjen, men også for Norge som nasjon. Økt tilgang på digital kompetanse er en forutsetning for å videreutvikle velferdssamfunnet. Politiske grep er derfor nødvendig for å sikre tilgang på fagfolk med fremtidsrettet kompetanse. Antallet IKT-studieplasser står sentralt.

Digital transformasjon øker etterspørselen etter tjenester fra teknologi- og rådgivningsselskap som Webstep. Vi søker etter IT-eksperter på alle våre lokasjoner. Kortreist IT-kompetanse er mangelvare. Vi kunne vokst raskere og skapt flere jobber om tilgangen til kompetansen var større.

Rapporten «Felles energi- og industripolitisk plattform», som NHO og LO lanserte rett før sommeren, tar opp hvor viktig det er at nettopp kompetansegapet blir tettet. Mangel på rett kompetanse i bedriftene kan nemlig sette arbeidsplasser i fare.

Ulike analyser viser at kompetansegapet i arbeidslivet vil øke på flere områder fremover, ikke minst i bransjer som etterspør fagarbeidere. I tillegg forventes det at konkurransen om den formelle kompetansen vil bli tøffere. 

I NHOs kompetansebarometer for 2020 oppgir seks av ti bedrifter at de har et udekket kompetansebehov. For 8 prosent av bedriftene er dette oppgitt å være i stor grad, mens 50 prosent oppgir dette i noen grad

Det er også stor mangel på nesten alle type ingeniører, men spesielt innenfor data, elektro og bygg. En av fire NHO-bedrifter oppgir at de ikke har tilstrekkelig IKT-kompetanse.

Hvor er kompetanseutfordringene størst de neste fem årene? Hvilke ingeniører, fagarbeidere, og utdanninger har næringslivet mest behov for? 

Disse spørsmålene er det viktig at politikerne søker svar på og tar med seg inn i valgkampen. Det handler tross alt om verdiskaping og arbeidsplasser, ikke minst for unge mennesker. 

«Felles energi- og industripolitisk plattform» synliggjør et stort potensial for jobbskaping ikke minst i Oslo og Viken. De som stiller til valg, burde derfor lese denne rapporten.

Samtidig har vi mange kompetansefortrinn å bygge videre på i vår region og i landet vårt. Tilgang på nødvendig kompetanse en viktig forutsetning for å lykkes med klimaomstilling, industriutvikling, digitalisering, verdiskaping og konkurransekraft. 

Godt valg!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.