Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kommuneoverlegen sender feil signal

– Kommuneoverlege – dette var ikke bra, skriver innsenderen til Bærums kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen.

– Kommuneoverlege – dette var ikke bra, skriver innsenderen til Bærums kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen.

Foto: KARL BRAANAAS

I et intervju med kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen i Budstikka fredag 10. september ber han folk senke skuldrene. 

Han sier blant annet at det «er særdeles viktig å formidle at vi alle må senke skuldrene. … De aller, aller fleste av oss tåler godt å bli smittet.» Og at det er mindre farlig å bli smittet. Han forsvarer også hvorfor det ikke er behov for karanteneregler for barn og ungdom i skolesammenheng.

På dette tidspunktet blir dette helt feil signaler å sende fra en kommuneoverlege. Nå trenger vi en sterk oppfordring til å få fullvaksinert flere personer. En oppfordring om å «senke skuldrene» vil i alle fall ikke bidra til noen mobilisering til vaksinering. 

Selv om barn og ungdom i liten grad blir alvorlig syke, er de smittebærere. Dette har store konsekvenser for familie og voksne nærkontakter, som blant annet må holde seg hjemme fra jobb. 

Det er også en tendens til at flere som er fullvaksinerte, blir innlagt på sykehus. Det er også en bekymring. 

Pandemien er langt fra over. Strategien bør fortsatt være å redusere spredningen kraftig, spesielt hos barn og unge. Derfor må det settes inn enda større innsats på å fullvaksinere en større del av befolkningen. Derfor burde/bør karantenebestemmelsene også for de under 18 år opprettholdes noen uker til. Det er fortsatt viktig å overholde anbefalingene om avstand, også i forbindelse med arrangementer og samlinger.

I nevnte intervju står det at 91 prosent av innbyggerne i Bærum har fått minst én dose. Det er feil. 75 prosent av befolkningen i kommunen har fått én dose.

Kommuneoverlegen burde i stedet for å snakke ned pandemien komme med en sterk oppfordring om viktigheten av vaksinering av en større del av befolkningen, og han burde være en pådriver i å opprettholde nødvendige tiltak for å holde smitten nede i enda noen uker. Kommuneoverlege – dette var ikke bra.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.