Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kommuneoverlege på ville veier?

– Vi og vårt parti gir vår fulle og hele støtte til kommuneoverlegens argumentasjon og anbefalinger, skriver (nærmest) Ivar Granum og Marianne Riis Rasmussen i Asker Ap.

– Vi og vårt parti gir vår fulle og hele støtte til kommuneoverlegens argumentasjon og anbefalinger, skriver (nærmest) Ivar Granum og Marianne Riis Rasmussen i Asker Ap. 

Foto: KARL BRAANAAS

Det er med en viss uro vi leser kommentaren fra Budstikkas redaktør, Kjersti Sortland, i lørdagens Budstikka.

I den største utfordringen det norske samfunnet generelt og Askers innbyggere spesielt har hatt siden 2. verdenskrig, langer redaktøren ut mot Asker kommunes kommuneoverlege med ordene «Kommuneoverlege på ville veier».

Det er ikke ofte vi reagerer på en redaktørs innlegg i hvilken som helst avis. Om saker som vi er opptatt av. Og vi veit at vi kan være subjektive i våre analyser. Vi veit det.

Denne gang, redaktør Sortland, ble vi så provoserte at vi måtte si fra hva vi mener om ditt angrep på kommuneoverlegen i vår kommune.

Kriseledelsen i Asker kommune har jobbet døgnet rundt i ett år. Sammen med politisk ledelse. Ja da, vi veit at vi sitter i formannskapet. Og ja, vi veit hva det betyr for oss. Og vi veit at dette kan se ut som et angrep på pressen. Men akkurat det tenker vi ikke på i vårt tilsvar.

Kommuneoverlegen står i sin mest utfordrende situasjon i hele sitt yrkesliv. Hun benytter all sin tid på det beste for sin kommune. Hun er utsatt, men hun veit hun kan trå feil. Så langt kan vi ikke se at hun har gjort det.

At nye Asker har et kart som er helt annerledes enn gamle Asker, må redaktør Sortland ta inn over seg. Om det er mer smitte i Spikkestad enn i Røyken sentrum, på Tofte enn i Sætre, i Asker sentrum enn på Holmen er ikke temaet.

Kommuneoverlegen gir en beskrivelse av hvordan smitten har utviklet seg i hele Asker. Som ikke kan sammenlignes med Bærum. Ikke i det hele tatt.

Vi og vårt parti gir vår fulle og hele støtte til kommuneoverlegens argumentasjon og anbefalinger.

Arbeiderpartiet er ikke enig i alle forslag som kommuneoverlegen har kommet med, da har vi stilt spørsmål. Og fått gode svar. Da er vi fornøyd. Det er vår jobb som politikere.

Arbeiderpartiet mener det gagner ingen å inndele smittespredning i alle tettstedene i det langstrakte nye Asker.

Til slutt redaktør. Som en enkel oppsummering:

Arbeiderpartiet gir sin fulle støtte til kommuneoverlegen. Hun er ikke på ville veier.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.