Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kommunalpolitikk er ikke bare de store sakene

Utvidelsen av Kadettangen med nytt stupetårn er et av de mest populære tiltak som er gjennomført i Bærum i inneværende kommunestyreperiode, mener Høyre-kandidatene.

Foto: Trine Jødal

Kommunevalget handler i stor grad om tilrettelegging av tilbud innenfor helse, omsorg, skole, barnehage og fritid i nærområdene. Et av de mest populære tiltak som ble gjennomført i inneværende kommunestyreperiode er utvidelsen av Kadettangen. Med nytt stupetårn, flotte fasiliteter og større areal er det blitt et veldig godt tilbud til hele Bærums befolkning.

Videreføring av strandpromenaden langs elvebredden i Sandvika er også i ferd med å ferdigstilles. Byggingen av ny svømmehall på Rud er også satt i gang for å nevne noe.

Det er i en erkjennelse av at det blir stadig viktigere å utøve fysisk aktivitet for å bedre og opprettholde en god helse at muligheter til å drive et aktivt friluftsliv er viktig for Bærum Høyre. Vi har derfor programfestet at vi ønsker å tilrettelegge for at flest mulig skal kunne utøve dette i Bærum kommune. Av tiltak som kan gjøres er å bedre brukervennligheten av kommunens badeplasser, gjøre mest mulig av strandsonen tilgjengelig for kommunens innbyggere, øke tilgjengeligheten til marka også med tilstrekkelig utfartsparkeringsplasser.

Det er en forutsetning for å oppnå de nasjonale målsettinger i klima og miljøpolitikken at vi må starte i nærområdene. Vi vil som kandidater særlig legge vekt på hva som er mulig å få til i vårt nærområde. Som for eksempel i dialog med lokale idrettslag å se om det kan finnes områder som kan utvikles til beste for felles aktiviteter, eller om det finnes områder som kan brukes til innfartsparkering for alle de som ønsker å reise kollektivt til arbeid på en smidig måte – og se hvor det haster med å etablere gang- og sykkelveier.

Idrett og kultur har mange tilbud til ungdom, men vi har et sterkt ønske om at det også kan skapes et godt tilbud til uorganisert ungdom. Andre saker vi vil legge vekt på er om vi har en god nok ordning for innsamling av farlig avfall, og om vi kan få til en enda bedre ordning som sikrer at dette ikke havner i naturen.

Vi vil derfor stille spørsmålet «Hva er viktigst for deg?», og derfor legge opp til at den videre utviklingen av Bærum kan skje på bakgrunn av nær dialog med innbyggerne. Det er slik at politikk handler veldig mye om prioriteringer og derfor anser vi at innbyggerdialog er utrolig viktig for å sikre at vi alle får et lokalsamfunn som vi vil trives godt i.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.