Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kommunal lånegaranti til idrettsanlegg

Vestre Bærum har nå et flott anlegg med både utendørs- og utendørsbaner. 

FOTO: PRIVAT

På Rykkinn har vi en sterkt voksende og veldrevet tennisklubb, Vestre Bærum Tennisklubb (VBTK)), og det har vi hatt siden 1976. Den gangen kom det ganske raskt opp fore utendørs- og to innendørsbaner. For en del år siden nå, fant vi ut at vi måtte utvide til fire innendørsbaner (innendørs- sesongen i tennis varer fra september til mai), samt at vi hadde et falleferdig klubbhus som måtte skiftes ut.

Dugnadsånden er stor i VBTK, og vi har gjennom de siste årene satt av penger, og hadde 2 millioner kroner «på bok». Med god økonomi, over 500 medlemmer og en del ivrige sjeler, har vi nå et fungerende superanlegg. Det er bare en hake. Bærum kommune vil ikke garantere for lånet på hallen. Bærum kommune støtter idretten i Bærum, og det er selvsagt bra, og sånn skal det være. Men en enkel, praktisk ting som en garanti, får de ikke til.

Høye rentekostnader

Det jeg fokuserer på her er en «liten» detalj i støtteopplegget til Bærum kommune, nemlig det å gi en garanti til långiver for klubbens nødvendige låneopptak. Det som skjer hvis kommunen garanterer for lånet, er at renten blir betydelig redusert. Vi ville spart nesten en halv million kroner hvert år de første årene og deretter ca. 300.000 kr- årlig de neste 10 til 15 årene. 

Med så mange ivrige både barn og voksne klarer vi å betale disse pengene. Det er ikke poenget. Poenget er hvem det er som må betale? Jo, selvsagt medlemmene og foreldrene til barna! Altså innbyggere i Bærum kommune. Hadde vi bodd i Oslo eller Asker, ville en slik garanti vært gitt! Men ikke her i rike Bærum, og ikke til en stor idrett som tennis er i vår kommune.

Kostnadsfritt

I tillegg koster det ikke Bærum kommune noe å gi en slik garanti. Så det jeg ber om er at kommunen går i tenkeboksen sin en gang til, så klarer de dette også.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.