Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kommende valg i Asker

SER FREMOVER: - I fremtiden vil det bli mange flere pensjonister i nye Asker, skriver Kjell Sandanger (79), leder i Asker Pensjonistparti.

«Du kan gjøre en forskjell i Asker-politikken», skrev Asker SVs leder Janne Grøttumsbråten i Budstikka 26. mai.

I kommunevalget i 2019 må flere av de unge få plass i kommunestyret. Etter kommunevalget i 2015 var under 10 prosent av de innvalgte i alle landets kommuner under 30 år, skriver hun.

Les også: Du kan gjøre en forskjell i Asker-politikken

Kan jeg da minne Grøttumsbråten på at i Asker har man etablert de unges kommunestyre som også er et høringsorgan for kommunestyret. I tillegg har alle etablerte politiske partier sin ungdomsorganisasjon.

Derimot er det et faktum at folk over 60 år med livserfaring og kunnskap er lite eller ikke representert på Stortinget, i fylkene eller i kommunene over det ganske land.

Et samfunn eller en organisasjon som skal fungere bra, trenger kunnskap og innspill fra alle aldersgrupper.

Derfor må nominasjonslistene for valget i 2019 ha en bedre balanse i alderssammensetningen enn det som er faktum i dag.

Jeg er derfor glad for at Grøttumsbråten deler Pensjonistpartiets tanker om dette.

I Norge er det snart 900.000 pensjonister, og tallet vil fortsette å øke. Da er det klart at pensjonistene vil ha et ord med i laget når viktige saker skal avgjøres, inklusive saker som er viktige for aldersgruppen.

Det er faktisk ikke slik at pensjonister er en ensartet gruppe med god økonomi. I fremtiden vil det bli mange flere pensjonister i nye Asker.

Husk at pensjonistene i høyeste grad er med på å holde hjulene i gang i samfunnet vårt. I 2016 utførte pensjonistene frivillig arbeid for 25 milliarder kroner på landsbasis (uten at det fremkom i offentlig regnskap).

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Tenk over dette, dere som er seniorer/pensjonister: Hvis det ikke er plass til dere hos de andre partiene på grunn av alder, er det alltid plass i Pensjonistpartiet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.