Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Kloakk-skam

Artikkelforfatteren er lite fornøyd med at den kommunale septiktanken i Lengbukta ikke har virket på en stund.

FOTO: EVA GROVEN

Vi Askerbøringer er så heldige å ha en av Europas fineste båthavner for lystbåter. Vi har også en vaktmester i Leangen Båtforening som holder anlegget 100 prosent i orden. Grøntanlegget og rene brygger. Foreningen har stilt en brygge til disposisjon for Asker kommune, hvor kommunen har installert og bekostet mottak av kloakk fra lystbåtene. 

Flere som har litt eldre båt har bygd om septiktanken for å ikke være forurensende, det vil si la kloakken gå i sjøen. Alle nye båter har slik installasjon, så man kan levere til samme renseanlegg som fra badet hjemme. Det fortvilte er at anlegget stort sett er ute av funksjon, som også i fjor sommer.

Den store plakaten som viser at anlegget ikke virker, gjør at båtene ikke legger til bryggen og dette har måkene oppfattet. Måkene ser på bryggen som deres fredede oppholdssted og skal vaktmesteren holde bryggen ren for lass med måkeskitt, må han daglig rense den. Det går ikke.

Verre er det at tresifret antall båter forurenser Leangbukta og Indre Oslofjord.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.