Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Klipping av snorer er ikke nok

Det er nødvendig å få på plass en langt mer aktiv og målrettet næringspolitikk i Asker, mener Senterpartiets listekandidat.

Foto: EVA GROVEN

Valget er nært og partiprogrammene bugner av fagre løfter og tøffe krav hvor intet er for stort og intet er for lite. Alle vil et bærekraftig nye Asker, men veivalget strides det om. Men oppe i all uenigheten var det et oppløftende og konkret innspill i Budstikka fredag 30. august det er lett å være enig i, «Lokale arbeidsplasser – et kinderegg».

Jeg tillater meg å bruke noen av de gode formuleringer derfra i dette innlegget. Næringspolitikken i den nye kommunen må få et løft. Det vil gi flere interne arbeidsplasser som igjen reduserer omfanget på pendling som i dag er nær 50 prosent. Flere arbeidsplasser i Asker vil følgelig ha en positiv effekt på endeløse trafikkøer, stress og til og med helsen. Og ikke minst; mer næringsliv gir økt verdiskapning og en mer robust kommunal økonomi.

Asker har kompetente innbyggere med allsidig kompetanse, en unik forutsetning for et næringsliv som kan spenne fra primærnæringer, via klassisk industri til høyteknologisk virksomhet, og favne både kreative gründere og større konsern med internasjonal tilknytning. Det er altså både nødvendig og mulig å få på plass en langt mer aktiv og målrettet næringspolitikk. Det må være en prioritert utfordring til både politikere og rådmann. Klapp på skulder og klipping av snorer er ikke nok. Start en strategisk prosess straks.

Næringsparker må utvikles og samordnes med boligbygging og tjenestetilbudene i en helhetlig plan. Disponering av arealer er et stikkord i denne overordnede planen. Levende lokalsentra forutsetter et levende næringsliv, og vice versa. Nye Asker må ikke bli en sovekommune med en våt drøm om at en (eventuell) fremtidig ny E18 eliminerer pendling og tidkrevende arbeidsreiser. Riktignok er det friske og konstruktive innlegget det refereres til, signert Arbeiderpartiet. Men det aller beste er at innlegget er helt på linje med de synspunktene som Senterpartiets Oddvar Igland ga til kjenne, og fikk godord for, allerede i debatten som Budstikka arrangerte 22. august.

Men i sannhetens navn, det nærmer seg en tverrpolitisk enighet om at næringslivet i nye Asker er en verdiskapende bærebjelke som utvikles.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.