Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Klimaboligprosjektet på Kolsås

– En skam for kommunen at de ikke har strukket seg lenger, skriver innsenderen om prosjektet i Brynsveien 146. Dette oppslaget henger ved eiendommen.

– En skam for kommunen at de ikke har strukket seg lenger, skriver innsenderen om prosjektet i Brynsveien 146. Dette oppslaget henger ved eiendommen.

FOTO: PRIVAT

Jeg viser til innlegget til Bjørn Hansen om klimaboligprosjektet i Brynsveien 146 på Kolsås. Prosjektet til Snøhetta er en viktig brikke for klima og miljøløsningene det haster å få på plass.

Det er uten tvil en skam for kommunen at de ikke har strukket seg lenger for å få dette til, og nærmest heller stukket kjepper i hjulene for et usedvanlig og ambisiøst prosjekt av større samfunnsmessig betydning. 

Men det er ikke nødvendigvis Høyre-administrasjonen som er problemet eller syndebukken. Forklaringen kan like gjerne være at ansatte i kommunen ikke forsto betydningen eller poenget med et slikt prosjekt tilbake i 2014, og derfor heller ikke var interessert i å vie det prioritet eller oppmerksomhet.

Kunnskapsnivået om klimaendringene var for få år siden meget lavt i forhold til i dag, noe som har ført til mange feilvurderinger og bakstreverske beslutninger. Dette skjer stadig vekk, men det blir heldigvis lenger mellom tilfellene fordi de fleste folk og organisasjoner begynner å ta inn alvoret.

For å illustrere utviklingen, innførte Bærum kommune kildesortering høsten 2016, etter langvarig diskusjon. Det er under fem år siden. I dag er det for de fleste absurd å tenke på å kaste alt avfall i samme beholder.

I fjor ble reguleringssjef i Bærum kommune Kjell Seberg sitert på at kommunen skulle være ydmyke om de ikke hadde fulgt boken i håndtering av klimatunet til Snøhetta. I en slik sak er det på tide for kommunen å legge handling bak de ordene før verden brenner opp eller regner bort.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.