Klage på Asker-elevene som streiket for miljøet

Av
DEL

LeserbrevJeg så at Astrid M. Johnsen 23. mars kom med en sterk oppfordring til de elevene som skulket skolen for å være med å streike for miljøsaken.

Du skrev at du hadde lest at det var mye plast i Askerelva - og at det ville være en fin anledning for disse elevene til å vise i praksis at de virkelig bryr seg om miljøet.

Men hva med deg selv? Du hadde lest om forsøpling av Askerelva. Så du sjekket ikke selv opp hvor eller hvor mye søppel det var langs den? Du foreslo ikke å selv møte opp og bli med elevene på denne oppryddingen?

Jeg - og mange flere voksne med meg - synes det er flott at ungdommen engasjerer seg for miljøet. Selv om de først ser det mer globalt - og ønsker å starte med de store, politiske, og litt tungvinte sakene, og foreløpig ikke tenker så mye på de mer dagligdagse sakene; bruke lang tid i dusjen, bli kjørt til diverse treninger og venner, alt kjøpepress vedrørende elektroniske duppeditter som it-firmaer nok er skyld i.

Forhåpentlig vil de forstå etter hvert at det også er viktig å avstå fra de mange hverdagslige sakene som forurenser veldig mye.

Det er da vi voksne som har gått foran og vist hvordan vi lever og forbruker alt vi gjør og har?

La oss heller oppmuntre dem og bli med på å snu bruker-for-lettvinthets-skyld-trenden.

Enig?

Mimi Sund

Haslum

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags