Barn er viktigere enn biler

Av

Miljøpartiet De Grønne mener barn er viktigere enn biler, og at det må få konsekvenser i praktisk politikk.

DEL

LeserbrevDa nye Levre skole skulle vedtas i Bærum kommunestyre var det tema at skolens uteareal ikke fulgte den nasjonale normen. MDG foreslo å prioritere uteareal og ta av parkeringsarealet til skolen, siden den jo ligger tett ved buss og T-bane. Det ble nedstemt i kommunestyret.

Det er gått litt tid siden Levre skole ble vedtatt og kanskje ville de store partiene i kommunestyret tenkt litt annerledes i dag? Vi ser stadig at Høyre og Arbeiderpartiet ønsker løsninger i retning av det som er blitt kommunens stolthet: Klimaklok.

Vedtaket for Levre var ikke elevvennlig og heller ikke klimaklokt, vil vi i MDG hevde.

Fornebu med tett bebyggelse er nylig vedtatt, og det vil medføre et miljø som skal være mindre avhengig av privatbil, mer basert på bane, buss, båt, sykkel og gange. Gevinsten er lavere energibruk og bedre utnyttelse av areal.

Likevel vil det på Fornebu og flere andre steder bli vanskelig å finne plass til store og gode nok uteareal for barnehager og skoler. Da gjelder det å prioritere.

Les mer på budstikka.no/debatt

Å prioritere vil si, som kommunestyret ofte får belæringer fra Høyre om, å la noe få større betydning på bekostning av noe annet. Parkeringsplasser er et nærliggende areal å nedprioritere, også fordi store parkeringsplasser gir stor bilbruk, noe som ikke er ønskelig i følge nasjonale vedtak. Selv om Bærum får mange flere mennesker i de kommende årene, skal det ikke bli flere biler på veiene.

På den måten vil også næringslivet komme seg frem. Vinn-vinn.

Barna sies ofte å være det viktigste vi har. La oss vise at vi mener det. La oss gi dem store og gode utearealer! Det er viktigere enn parkeringsplasser.

Ingar Sagedal Bie

Kommunestyrerepresentant, Bærum MDG

Bærum

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags