Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Klima og samarbeidsklima

ASKER: - Det betimelige spørsmålet er om det er Asker kommune ved administrasjonen eller de folkevalgte som har siste ord, skriver innsenderen.

Det er lett å være enig med Asker Høyres gruppeleder i Budstikka 23. november i en polemikk med Frps leder Trond Ellingsen om å bekjempe klimaendringer globalt og lokalt.

Nå burde jo Høyre og Frp som styrer Asker etter en samarbeidsavtale som gir de to partiene i Asker rent flertall, muligens hatt et bedre debattklima både seg imellom og i lokalpressen.

Les også: Askers tilslutning til ordføreravtalen med EU

Les også: Hva dreier det seg om? del II

Det virker ikke særlig troverdig at de to partiene som styrer Asker, har ledere som tilkjennegir et så diametralt forskjellig syn i en så viktig sak, og ikke minst en så uforsonlig dialog.

Ulike personlige oppfatninger og standpunkter i sak er helt naturlig, men her er det partiene lokalt som virker helt uenige om hvordan man til beste for kommende generasjoner skal hindre tap av naturmangfold og legge til grunn føre var-prinsippet i forbindelse med forurensning, klima og miljøpolitikk.

Men samarbeidsavtalen kan selvfølgelig sies opp i morgen dersom noen av partiene ønsker det. Og det hadde kanskje vært til beste for Asker befolkning og nærmiljøene i Asker?

I avslutningen av sitt innlegg refererer gruppeleder Bjørnsen til sitt innlegg i kommunestyret 13.11.2018: «Det er lokalpolitikken som er tettest på folk, og det er vi som kan være med å dreie politikk, forbruk og virkemidler i riktig retning.»

Ja, det tror jeg de aller fleste i Asker er enige om, men svært lite skjer. Jordbruksarealene nedbygges i rekordfart, og grønne lunger, vann og bekker, dyr og insekter prioriteres ikke for tiden. Det er en trist utvikling, og her ligger vi dessverre langt bak tilsvarende kommuner i Sentral-Europa.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Men, det betimelige spørsmålet er om det er Asker kommune ved administrasjonen eller de folkevalgte som har siste ord.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.